top of page
YEXZA LARA & PABLO SELNIK (Photo by Carlos Barros)_edited.jpg

Foto: Carlos Barros

Yexza Lara & Pablo Selnik "Secuaz"

  • Instagram - Grey Circle

Després d'haver girat plegats amb l'anterior treball discogràfic de Yexza Lara, titulat "Camino" (2017), i amb el seu primer EP com a duo "Reflejo" (2021), presentat en festivals com el MMVV (2020), Festival Canarias Jazz & Más (2021) i Ciclo Mundos de l'Auditori Alfredo Kraus (2022), així com a festivals internationals com el Hong Kong Arts Fest (2019) i Festival Internacional "Llegando a Montevideo" (Uruguay, 2019), Yexza Lara i Pablo Selnik, amb una trajectòria contundent com a solistes i com a sideman/sidewoman, uneixen les seves forces creatives en un nou disc ple de lírica i elegància titulat "Como ese mar" que es publicarà a la tardor.

 

El primer single d'aquest nou disc es titula "Secuaz" i compta amb la col·laboració del reconegut pianista Marco Mezquida.

 

Una producció intimista amb un so a cavall entre l'acústica i la orfebrería sonora pop, que integra influències llatinoamericanes amb ambients més moderns. En directe, el duet ens ofereix un concert seductor que ens porta per un viatge interior, emocional i suggeridor protagonitzat per la delicada unió de les seves veus, per la bellesa de les seves cançons i pel singular, virtuós i creatiu talent d'ambdós.

 

Crèdits tècnics:

Yexza Lara, veu.

Pablo Selnik, música, lletra, veu i producció musical.

Marco Mezquida, piano.

 

Adrià Serrano, gravació i mescla a Cal Panxeta.

Marc Parrot, màstering a Grabaciones Silvestres.

 

Javier Belmonte, quadre de portada.

Fernando Jimenez Urtasun (Feju), disseny.

Omar Macias, videoclip.

Yexza Lara

Cantant i compositora, resident entre Tenerife i Barcelona, ha liderat i participat en nombrosos projectes de diversos estils, que van des del pop, la música del món, el cantautor, fins al jazz i la música avantguardista. Es va graduar al Conservatori Superior de Jazz del Liceu, l'any 2012, i ha publicat quatre àlbums amb el seu nom, un EP a duo amb Pablo Selnik, i dos treballs més amb projectes experimentals paral·lels dirigits per ella, amb destacats músics com la pianista Marta Warelis amb seu a Amsterdam, i els bateries Nassim Lopez-Palacios i Seba Ramírez amb base a Paraguai.

 

Yexza Lara ha tocat en reconeguts festivals i sales com Jamboree Jazz (Barcelona, de manera regular des de 2014 fins avui), Festival LenteJazz (Vigo, 2015), Hong Kong Arts Fest (2019), Festival Internacional Llegando a Montevideo (Uruguay, 2019), Festival Periferias (Huesca, 2018), Canarias Jazz Showroom (Tenerife, 2018), LEM Festival (Barcelona, 2019, 2020, 2021, 2022), Zarata Fest (Bilbao, 2019), NumaCircuit (Tenerife, 2020, 2022, 2023 i 2024), Mercat de Música Viva de Vic (2020), Festival Internacional de Fotografia de la natura i Jazz: NaturaJazz (Tenerife, 2020), Festival Internacional Canarias Jazz & Más (Tenerife, 2021), Ciclo Mundos (2022) i Festival Morada Sónica (2022), entre d'altres.

 

Ha col·laborat com a sidewoman amb alguns dels músics més creatius de l'escena de Barcelona i Tenerife, com el contrabaixista i cantant portuguès Jorge da Rocha, amb qui va actuar a Hong Kong Arts Fest (2019), Mercat de Música Viva de Vic (Espanya, 2017, 2019 i 2020), Festival Viana Bate Forte (Portugal, 2018), Festival Bons Sons (Portugal, 2019), Casa da Musica de Porto (Portugal, 2019), i a Nits de Jazz de La Pedrera (2019). Amb la ballarina amb seu a Tenerife, Paloma Hurtado, al Festival Canarias Dentro y Fuera (2022 i 2023), Festival Mueca (2023) i Festival Traslación (2023), entre d’altres. A més, col·labora regularment amb artistes de l'escena avantguardista/performàtica, com el performer Álvaro Prats Bertomeu (dansa i teatre) i interpreta la música en directe per a diverses obres de dansa contemporània de les reconegudes ballarines de l'escena canària i nacional: Paloma Hurtado i Paula Quintana. També ha treballat amb els improvisadors/artistes sonor Ferran Fages, Carlos Costa, Manolo Rodríguez i Nasim López-Palacios.

 

Pablo Selnik

Toca la flauta travessera, la guitarra i canta, però no creu en els instruments sinó en qui hi ha al darrere. Ha estudiat vuit anys de flauta clàssica i la llicenciatura superior en jazz i música moderna, però no creu en dogmes sinó en personalitats. Ha estat nominat a diversos premis, guanyant-ne alguns, però no creu en els trofeus sinó en l'esforç. En gairebé vint anys com a professional ha enregistrat al voltant de seixanta discos, però no creu en la quantitat sinó en la qualitat. Ha tocat i gravat múltiples estils musicals, des de black metal a jazz contemporani, des de rumba catalana fins a música clàssica orquestral, des de free-jazz a gal·les d'Operación Triunfo, però no creu en els estils, sinó en la música. 

 

Pablo Selnik ha tocat/girat/gravat a Espanya, França, Alemanya, Àustria, Bèlgica, Portugal, Holanda, Hongria, Uruguai, Argentina, Paraguai, Brasil, Hong-Kong, però no creu en els països sinó en la gent. També ha col·laborat amb Dj's, Vj's, ballarins de contemporània, butoh, contact, dansa-teatre, actors, performers, però no creu en els clichès sinó en el discurs propi.

 

Ha exercit la docència al Conservatori Superior del Liceu, Taller de Músics, Escola de Música Moderna de Badalona i a l'Escola Superior de Música de Vigo, entre d'altres, així com a Catedràtic de flauta clàssica i moderna a la Universitat Nacional d'Asunción, però no creu en els estaments sinó en el col·lectiu d'individualitats.

bottom of page