top of page
03 - IMG_1740.JPG

Foto: Nadia Beltrán

Vic Moliner "Endreces"

  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

"Artesà" i "El decorat" és el segon avançament del proper disc de Vic Moliner, "Foc i endreces", que es publicarà el 28 febrer. Són l’origen del disc i dues cançons que van sorgir durant el primer confinament i que van donar lloc al posterior procés de creació del disc. Es publiquen conjuntament perquè expressen la polaritat, que és el fil conductor del disc, la mirada cap a dins (expressada a través de l'acció de l’endreça) i la mirada cap a fora (expressada a través del foc).

 

"Endreces" és el primer avançament del proper disc de Vic Moliner, "Foc i endreces", que es publicarà al febrer del 2023.

 

El Cap de Creus és un lloc màgic, dur, un lloc cru i descarnat on no hi ha res que et distregui de trobar-te amb tu mateixa. Un indret terapèutic per al banyolí Vic Moliner.

 

"Endreces" parla dels moments en què la vida et supera, en què l'angoixa t'envaeix i ho tenyeix tot de negre. Ho explica des de la perspectiva de qui ja s'hi ha trobat moltes vegades i s'ho pot mirar amb una mica d'humor, conscient que per més experiència que tinguis i per més teràpia que facis, sempre arriba un moment en el qual t'enfonses en la misèria més absoluta.

 

Al Cap de Creus s'hi poden endreçar les coses, si les mirem de cara. Al costat de les persones que ens estimen i ens diuen les coses de cara, les bones i les dolentes, podem fer endreça i continuar avançant.

 

Es tracta d'una cançó pop molt envolvent, amb molta presència dels baixos elèctrics que no fan el que s'espera d'un baix, marca de la casa de Vic Moliner, aconseguint així un so molt original i profund. 

 

Crèdits tècnics:

Lletra i música: Vic Moliner.

Producció: Vic Moliner a Olivera Estudi.

Co-producció: Pau Brugada a Olivera Estudi.

Enregistrament: Olivera Estudi (setembre/octubre de 2022) i Estudis Ground (gener de 2022).

Mescla: Pau Brugada.

Màstering: Victor García.

 

Veus, baix, guitarra acústica, piano i sintetizadors: Vic Moliner.

Guitarra elèctrica, electrònica i veus: Pau Brugada.

Bateria: Andreu Moreno.

 

Fotografia i disseny: Nadia Beltran Pérez.

 

Presentació: 11 de març de 2023 a l'Auditori de Banyoles.

 

 

Vic Moliner

Creador inquiet, baixista, contrabaixista i productor, compromès amb la música com a eina de transformació social i sempre a la recerca de nous sons i de noves formes d'expressar-se a través de la música.

 

Ha publicat quatre discs com a líder, compositor i lletrista, el que és publicarà al febrer del 2023, "Foc i endreces", també com a cantant. Anteriorment, ha publicat "ARA" (2016) i, sota el nom de projecte "Verd i Blau", els discs "Tocar l’horitzó" (2014) i "Un fràgil corall" (2012). Els ha presentat arreu de Catalunya en multitud de concerts. Com a colider de la formació STN! ha publicat dos discs, "Capsigranys" (2013) i "Un pas més" (2011).

 

Co-fundador i en l’actualitat productor a l'estudi de producció musical OLIVERA, juntament amb Pau Brugada. Co-liderant i girant amb el projecte Clara Peya & Vic Moliner ÍNDIGA, juntament amb Clara Peya, entre els anys 2018-2021.

 

Ha produït artistes com Clara Peya, Guadi Galego, Paula Grande, Germà Negre, David Mauricio, Magalí Sare, Pau Brugada, Xavi Torres Trio i Marala. 

 

Com a productor i baixista: Premi Enderrock "Millor disc del 2018", amb Estómac, de Clara Peya.

Com a contrabaixista: Primer premi al Dutch Jazz Competition, amb Xavi Torres Trio.

Com a compositor i lletrista: Premi Lletra als Premis Altaveu 2012, amb la cançó "Temps per mirar el temps".

 

Abans de tot això va cursar estudis al Taller de Músics de Barcelona i posteriorment a l’ESMuC (Escola Superior de Música de Catalunya). També va estudiar durant quatre mesos al Conservatorium van Amsterdam.

bottom of page