La millor.jpg

Foto: Jordi Arques

  • YouTube - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Tradifusió "La riberenca d'Almussafes"

 

 

 

TRADIFUSIÓ

És un projecte musical que neix el gener de 2021 liderat per David Valera, amb el propòsit de difondre la música tradicional fusionada amb el flamenc.

 

David Valera, titulat per l'Escola Superior de Música de Catalunya en interpretació de la música tradicional, a més de dedicar-se activament a la composició i la direcció, ha col·laborat en diferents projectes musicals i ha enregistrat altres discs propis, com per exemple, 'El Jugador de Petrer'. A més, compta amb un gran recull de premis de composició i direcció.

 

En aquest projecte, a banda de Valera, també hi trobem el guitarrista flamenc titulat per la mateixa escola, Abraham Lojo, i tots dos busquen aconseguir aquesta fusió de diferents estils i gèneres musicals.

 

Un dels principals objectius de Tradifusió és recuperar, mantenir i difondre la música tradicional, perquè la gent la pugui conèixer i valorar, a partir d'una instrumentació atípica on destaquen instruments com la dolçaina, la guitarra flamenca, l'acordió diatònic, l'arpa antiga, el clarinet baix, o la veu, entre altres.

 

El repertori està format, principalment, per cançons tradicionals del País Valencià, però també en descobrim d’altres de Catalunya, Castella i Lleó i resta de la península Ibèrica.

 

La música que ens presenta Tradifusió s'estructura a partir de reharmonitzacions que acostumen a ser més modernes o diferents de les que estem acostumats a escoltar en el gènere de la música tradicional, fusionant-les amb altres gèneres musicals, el flamenc, amb el principal tret que la dolçaina es troba al capdavant com a eix vertebrador de la instrumentació, amb un punt de vista més contemporani, jugant amb la tradició i la nova creació.

 

Músics de Tradifusió:

David Valera, dolçaina en G i F, tarota en C, bawu, whistle.

Alba Asensi, veus i arpa.

Abraham Lojo, guitarra flamenca.

Pepe Alepuz i Aitor Sáez de Jauregi, percussions.

Daniel Vallejo, baix elèctric.

Pau Barberà, acordió diatònic.

Josep Alós, clarinets en A i Bb, clarinet baix.

 

Gravació i mescles: Estudis 14 (Muro d'Alcoi).

Máster: Mastering Mansion (Madrid).

Fotògraf: Jordi Arques.

Dissenyadors (web i logo): Javier Polo.

Managers: El cor de la costera

Vídeos i imatge: Estudis 14.

'LA RIBERENCA D'ALMUSSAFES' - COL·LABORACIÓ AMB XAVI DE BÉTERA

La Riberenca d’Almussafes és una cançó i dansa tradicional valenciana, del poble d’Almussafes, situat a la comarca de la Ribera Baixa, a València.         

Aquesta tradicional cançó apareix versionada, respectant la lletra original, al nou disc de Tradifusió titulat 'Empeltant Arrels' i que es publicarà el setembre. En aquesta versió s’ha comptat amb la col·laboració del cantant Xavi de Bétera, qui té una marcada trajectòria en la Música Tradicional Valenciana.