top of page
Toc de Crida.jpg

Foto: Jaume Darder

  • YouTube - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Toc de Crida "Toc de crida"

"Toc de Crida" és fresc i alegre, una mescla entre la tradició i la modernitat musical.

Partint de les arrels instrumentals i melòdiques de Mallorca, es construeix una proposta musical original, sense additius, amb molta força i ritme. Entenen la música tradicional com un verdader pont entre cultures germanes, i han volgut integrar aquest mestissatge a la seva música. Per això, en aquest disc hi trobareu sons del nord d'Àfrica, del País Valencià, de Catalunya, d’Euskal Herria, d'Itàlia, de Brasil, de la Mediterrània Oriental o del nord d'Europa.

 

Els objectius del grup són conservar, interpretar, divulgar i modernitzar els instruments de la colla de xeremiers, el flabiol i tamborí, i les xeremies. A través d’aquest projecte, idea de Pau Mas, aspiren a interpretar i reinterpretar aquells sons que ens han fet arribar les generacions anteriors amb mestres com Josep Antoni Rubio, Josep Rotger, Miquel Tugores i Tomàs Salom. No obstant això, també abracen la modernització com a element clau del seu compromís amb aquests instruments.

 

Cerquen noves maneres de fusionar els sons tradicionals amb altres ritmes i harmonies. Partint d’aquesta visió, totes les cançons es nodreixen de cada un dels diferents estils i gusts que conformen el grup, que s’integren perfectament a les idees i composicions de Pau Mas.

 

Toc de Crida són:

Pau Mas Salom: flabiol i tamborí, flautes, grall i bateria.

Sara Mingolla Ramis: acordió i percussions.

Benjamí Salom Miró: violí i guitarró.

Miquel Amengual Perales: bateria i percussions.

Pablo Alegría Calmaestra: guitarra elèctrica i acústica.

Joan Vázquez Amer: baix elèctric.

Col·laboracions:

Josep Rotger Martínez (xeremies i idea original del tema) i Manu Sabaté (gralla i tenora) a "Pep Pinxo".

Àngela Guerrero Calabuig (pandero quadrat i pandero) a "Cossieres".

Toni Pastor Garcia (llaüt) a "Jota de Son Pujol".

Josep Rotger Martínez (xeremies i grall), Josep Antoni Rubio Estades (flabiol) i Miquel Tugores a "O’Claudid".

“Monara” (xeremies), Tomàs Salom Rossinyol (flabiol).

 

Crèdits tècnics:

Enregistrat, mesclat i masteritzat als estudis Swing per Toni Pastor Garcia i Pere Estelrich Alzamora.

Composició: Pau Mas Salom.

Arranjaments: Toc de Crida.

Tècnics de directes: Tomeu Nicolau “Llegat” i Carles Seguí.

Il·lustracions: Tònia Bauçà.

Disseny gràfic i maquetació: Joan Garau.

Fotografies: Jaume Darder.

 

Aquest projecte es una realitat gràcies a la campanya de micromecenatge realitzada a través de www.totsuma.cat

Pau Mas Salom, nascut el 1990 a Palma, és un músic polifacètic amb una destresa excepcional en instruments com la bateria, la flauta travessera, el guitarró, el flabiol i tamborino, així com les xeremies. Les seves habilitats les ha adquirit dels Xeremiers de Sa Calatrava i els Xeremiers des Pla, amb una formació que inclou estudis de flauta travessera al Conservatori de Música i Dansa de Mallorca i de bateria a la Factoria de So, dins del programa de l'Aula de Música Moderna i Jazz del Conservatori Liceu. La seva contribució a grups com Taverners ha estat guardonada amb premis destacats com el Premi Pau Casesnoves de l'OBC d'Inca i el Premi Bartomeu Rosselló Porcel de L'OBC. Destaca també per la seva participació en la producció de diversos discs, com "Broots Reggae d'arrel", "Txango Tribu", "Bolles de foc", "Bolets sagrats", "Agermanats", "Vintaix" i "Colaix", col·laborant amb el cantautor Tomeu Quetgles i Rumba Katxai. A més, és el compositor de la música de l'obra teatral "Afrodita Seductora".

Sara Mingolla Ramis, nascuda a Palma el 1994, destaca com a talentosa música i compositora. Els seus primers passos en la formació musical van ser al costat del pianista mallorquí Ramón Ramis, especialment reconegut pel seu treball en el ballet d'Antonio Gades. Sara va aprofundir els seus coneixements en harmonia i música moderna amb Jorge Vera. En l'actualitat, forma part activa del grup Xanguito. No obstant això, les seves contribucions musicals van més enllà de la interpretació, abraçant àmbits tan diversos com ràdio, televisió i destacats espectacles teatrals, com ara "Les Maleïdes" o "Midsummer".

Benjamí Salom Miró, nascut el 1999 a Palma, és un músic amb una profunda formació consolidada al Conservatori de Música i Dansa de Mallorca. Especialitzat en música tradicional, destaca amb habilitat en instruments com el violí, el guitarró, el flabiol i tambor. Amb una sòlida base adquirida dels reconeguts xeremiers, ha col·laborat activament amb diverses formacions de música tradicional, incloent-hi l'EMIDM. La seva presència és destacada en projectes artístics que abasten des de la música clàssica fins al teatre, com ho exemplifica la seva participació en l'espectacle "Les Maleïdes". El 2022, Benjamí va ser seleccionat per prendre part en una Residència musical organitzada per l'Ajuntament de Palma, confirmant el seu compromís continu amb la seva evolució artística i contribució al panorama musical de Mallorca.

Miquel Amengual Perales, nascut el 1998 a Palma, és un músic autodidacta amb una profunda passió per la percussió afrocubana i brasilera. Iniciant els seus estudis l'any 2012, Miquel ha continuat la seva formació amb mestres destacats com Teo Salvà, Carlo Seminara, Mestre Memeu i Cra Rosa. La seva expressió artística es manifesta com a membre actiu del grup Xanguito. No obstant això, Miquel no només contribueix a l'escena musical sinó que també comparteix el seu coneixement mitjançant classes de percussió i bateria a Es Gremi. A més, participa en batucades en diferents localitats de Mallorca, estenent la seva passió i coneixement percussiu a altres entusiastes de la música.

Pablo Alegria Calmaestra, nascut el 1994 a Palma, és un músic amb una formació musical diversa que ha forjat un camí ric en experiències. El seu periple musical va iniciar-se a l'escola de música Santa Mònica, on va centrar-se en piano, llenguatge musical i cant coral. Posteriorment, amb les ensenyances de Toni Pastor, va ampliar la seva formació a la guitarra. La seva participació en diversos musicals com "Grease" i "Hoy No Me Puedo Levantar" destaca en la seva trajectòria, així com la seva col·laboració com a cantant coral en l'orquestra barroca Ars Musicae. Més enllà del seu treball amb el grup Cabot, Pablo destaca pel seu compromís amb el projecte Toc de Crida, contribuint amb el seu talent i versatilitat.

Joan Vázquez Amer, nascut el 1993 a Palma, és un músic professional autodidacta amb una especialització destacada en la interpretació del baix elèctric. Amb un inici a la guitarra als 13 anys, va descobrir la seva autèntica passió pel baix només mig any després. Des de llavors, ha estat una presència fonamental en diversos projectes musicals, incloent-hi iniciatives com Islanders, Papa Funk, Paco Martín i Yola's Slaves. Amb la influència significativa de Hugo Sócrate, Joan continua la seva trajectòria musical amb una dedicació fervent. La seva versatilitat es reflecteix en la seva participació continuada en diverses iniciatives, i ha compartit l'escenari amb artistes com Victor Uris i Maria Vermella, consolidant la seva empremta en la vibrant escena musical local.

bottom of page