top of page
low tancat
  • iTunes
  • Facebook
  • Instagram

Tancat per defunció
"Paraules enceses enmig d'un foc apagat"

El 6è llarga durada de TANCAT PER DEFUNCIÓ

 

Un disc que surt de la darrera època inspirada d’en Jaume Papell. 11 temes on el gruix principal en quan a temàtica parla de la pujada, l’estancament i el trencament de les relacions. Com el títol suggereix, parla dels moments de foc, quan la relació està al crestall de la ona, quan ja només queden brases i quan ja el foc s’ha apagat.

 

És un disc eclèctic, on els estils es fan servir al servei de la lletra. Hi ha pop, rock, balades, pinzellades de progressiu, i temes més “folkies” i acústics. Temes marxosos, temes més suaus i temes on arrisquen més en un vessant més experimental. Les lletres són més poètiques, però també n’hi ha de directes.

 

No és un disc amb concessions comercials, els temes són llargs perquè Papell és molt lletrista i les cançons es van desenvolupant de manera natural. “Igual que Tu” és un homenatge a la dona que comença lent i va creixent. “Sense Foc” ens parla dels moments de la vida on un transita per rutes solitàries. “Apagar Aquest Foc” es una reflexió del moment on un se n’adona que ha de acabar una relació (un tema on Papell canalitza Lou Reed). “Les Paraules” parla de la incapacitat del llenguatge en els moments finals, quan els silencis i els gestos pesen més. “Millor que Res” ens recupera el Papell picant. “Quan Tu no hi Ets” ens parla de l’absència. Però també hi ha temps per dedicar una cançó a la seva guitarra acústica "Acariciant Vius Filferros".  Cap al final tenim una reflexió sobre el final del temps a “Conquerir el Temps” on l’acústica de 12 cordes i el violoncel donen un to més solemne per acabar un disc una mica conceptual, en un temps on ja no es fan discos conceptuals.

 

Acompanyat com sempre per els baixos creatius d’Enric Romà, el disc s’enriqueix amb els ritmes de Jordi Farreras a la bateria i l’excel·lent contribució de Valentí Adell a les guitarres, teclats i producció.

 

Un disc fora del temps, per escoltar de principi a final on tot el que hi passa és veritat perquè surt de l’experiència.

bottom of page