top of page
_MG_5136.jpg

Foto: Llorenç Gris

  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Sebastià Gris  "Oli, all i julivert"

És el segon disc a guitarra sola del manacorí Sebastià Gris, que continuant amb la línia del primer, "Llorer, clau i canyella" (2021) ha estat compost i gravat a la vora dels fogons de casa seva.

 

Aquest disc l'integren vuit cançons, entre les quals trobem "Temps enrere", que ja fou enregistrada pel mateix artista amb la cantant Magalí Sare a l'EP "Venim a aquest món" (2019) i una versió de "Lonesome Road Blues", una tradicional provinent de les muntanyes Apalatxes dels Estats Units d'Amèrica.

 

Aquest disc, a més a més, gira entorn un instrument molt especial, una guitarra acústica fabricada pel lutier David Solé, fundador de Leno Guitars amb seu a Sant Cugat del Vallès.

 

Sebastià Gris

Després de formar part de l’escena musical jove de l’illa de Mallorca, decideix traslladar-se a Barcelona per cursar els estudis d'Interpretació Jazz al Conservatori Superior del Liceu. El 2020 edita el seu primer disc a duet amb la cantant Magalí Sare, "A boy and a girl" (2020) i un any més tard treu el seu primer disc en solitari a guitarra sola, "Llorer, clau i canyella" (2021). Des d'aleshores ha compartit hores i hores amb una gran quantitat de músics de l'escena local tant a l'estudi com als escenaris.

 

Dades tècniques:

Sebastià Gris, composició, gravació, edició, mescla i màster.

Maria Magdalena Truyols Piña, portada.

 

Enregistrat durant el mes d'octubre de 2023 a la cuina de casa d'en Sebastià Gris a Centelles.

"Llorer, clau i canyella"

Sebastià Gris presenta el seu primer treball en solitari, un disc de guitarra que busca plasmar en set cançons el que més li agrada d'aquest instrument.

 

Escrit i arranjat gairebé en la seva totalitat a la vora dels fogons de la cuina de casa seva, ha triat temes seus i d'altra gent per, com diu el propi Sebastià Gris "trencar-se les banyes per trobar i explotar cada color que el meu instrument i jo, com a instrumentista, podem oferir".

 

A Sebastià Gris sempre li ha agradat molt arranjar per a la formació que sigui, i assegura que si actualment disposés del pressupost i contactes necessaris, probablement aquest disc sería per a big band o orquestra de corda. Tot i això, celebra trobar-se en aquest moment concret, amb set cançons i una guitarra.

 

Aquest disc el va gravar a la sala de casa seva (Centelles, Osona) durant els dies 25 i 26 de maig amb una guitarra acústica Norman Encore B20 Folk, un Neumann KM184 apuntant al 14è trast a un pam de distància i una parella de Coles 4038 un apuntant al pont i l’altre al claviller de la guitarra a tres pams de distància. De la mescla i del màster se n'ha encarregat Josep Munar, que ho ha fet a la sala de casa seva a Barcelona.

bottom of page