top of page
LOW_Mare Nostra_Pont¢s_176 còpia.jpg
  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Rusó Sala

Foto: Dani Álvarez

Rusó Sala presenta Desirem, un nou disc a trio amb dos grans músics: Aleix Tobias i Miriam Encinas. Un projecte emocionant, fresc i elegant que sacseja els límits de la cançó d’autor.

L’empordanesa recull aromes tradicionals que esdevenen cançons, fletxes carregades d’intensitat que reflexionen sobre el desig i les seves arestes, sobre com alimentar la pulsió creativa en un món amarat de contradiccions. Com entregar-nos a l’amor i a la seva universalitat.

 

Desirem és el treball més personal i arriscat de la cantautora, un 4rt disc on es fa evident el talent compositiu de l’artista. Hi trobem majoritàriament cançons de collita pròpia que s’intercalen amb textos musicats del llibre Amic e Amat de Ramon Llull: "Il·luminà amor", una adaptació d’una melodia àrab andalusí algerina i "Desirà l’amic", composta per la Rusó i versicle que serà font d’inspiració a l’hora de donar títol al disc. Hi trobem també versions de perles com la tan coneguda cançó sefardita "Morenika" i una més desconeguda "Na Maria", on el canadenc Seán Dagher hi música un text amorós de la trobairitz  Bieris de Roman, curiosament dedicat a una altra dona.

 

Rusó Sala: guitarra i veu, composició

Aleix Tobias: percussió

Miriam Encinas: dilruba, viola, flautes, percussió

Convidat: Ciro Montanari toca les tables índies a la cançó "Com un estel".

 

RUSÓ SALA

La cantautora Rusó Sala compleix un dècada de dedicació exclusiva a l'art de fer cançons, a la música.

Amb 4 discs publicats (Ciutat Imaginària (2009), Mar Endins (2013), Fil de Coure (2015) i Desirem (2019), compta amb un gran nombre de concerts fets tant en terres catalanes com a l'estranger, realitzant gires a Itàlia, Argentina, Polònia i  Alemanya.

Ha rebut el reconeixement de certàmens nacionals (Concurs d'Horta-Guinardó 2010, Certamen de la cançó de Salitja 2010) i internacionals (Premi Pino Piras 2013, Premi Andrea Parodi 2013).

A part de la seva carrera com a cantautora, col·labora amb altres artistes com Rosa Zaragoza, Clara Peya, Bente Kahan, Giulia Valle, Tànit Navarro, i forma part de l'orquestra de percussió ibèrica Coetus, on hi canta des del 2017.

bottom of page