top of page
Roger Conesa_01  - HORITZONTAL.jpg

Fotos: Lluc Queralt

Roger Conesa "Endreça"

ENDREÇA és el nou treball discogràfic de Roger Conesa i Mathioux, qui torna a publicar després de 10 anys sense fer-ho.

 

ENDREÇA son 8 cançons entrellaçades on l’artista s’ha aturat per restablir un ordre musical al seu moment existencial. Un punt i seguit on tot allò viscut i après esdevé cançó i conclusió.

 

Però l'ENDREÇA és també una dedicatòria: aquell temps que destinem als altres des del nostre amagatall personal, en una recerca constant de complicitats.

 

A la seva mirada s’hi suma el punt de vista del compositor i multiinstrumentista Magí Capdevila i Cadena, qui ha produït el disc i l’ha vestit d’una sonoritat on conflueixen els tres pilons sonors que proposa Conesa: cançons d’autor que dialoguen en un ordit amb textures que van desde la música tradicional d’arrel mediterrània -en particular les del Camp de Tarragona-, fins la profunditat transgressora de l’art sonor.

 

ENDREÇA és un joc d’aproximacions emocionals, enèrgiques i també plenes dels dubtes que ens assalten quan s’inicia el camí de la maduresa creativa. Un viatge musical, poètic, profund i d'una concreta abstracció.

ENDREÇA és un disc de Roger Conesa, produït per Magí Capdevila.

 

Gravat entre Gener i Novembre de 2023 als estudis Avi Rot, La Rizosfera, Estudi Fru, El Tercero Estudios, MBG Àudio, Estudi Dante i Meliconesa Estudio de les localitats de Tarragona, Barcelona, Madrid, Salomó, Cabra del Camp, Sant Just d'Esvern i Maó. Mesclat per Panxii Badii entre Setembre i Novembre de 2023 i masteritzat per Víctor Garcia ente Novembre i Desembre de 2023. Disseny de la portada de Gerard Joan. Fotografies de Lluc Queralt i Albert Rué.

 

amb les intervencions de Mucha Muchacha, Ombligo, Josep Pedrals, Fluren Ferrer, Apel·les Carod, Anna Ferrer, Santi Ibarretxe, Adrià Grandia, Jaime del Blanco Páez, Conrad Setó, Dani Catena, Alba Rubió i Pons, Chiti Velbar, Tomàs Alcaide, Leonor Falcón, Elena Martínez, Roser Àvila, Magí Castro, Martí Virgili, Rufino Mesa, David Carnicer, José Seguido, Arnau Bonet, Pep Yerga, Sergi Cornadó, Josep Cester, Eduard Pérez, Pol Conesa, Biel Conesa, Jordi Conesa i Núria Conesa.

ROGER CONESA

Amb més de 20 anys gaudint de ser músic, actor, artista sonor i plàstic, Roger Conesa és un creador polièdric i sobretot, curiós. Com a compositor, multiinstrumentista o productor, el seu tarannà eclèctic l'ha portat a construïr un estil difícil d'etiquetar, alhora que fàcilment reconeixible.

 

El seu ventall pot abarcar desde la creació de peces d'art sonor fetes a partir de sons d'insectes ibèrics per ser emeses per la ràdio (El Teler de Llum, RNE), la composició de repertori nou per música tradicional catalana (JOCIT, Quatre Quarts, grallers Tocaferro), les direccions musicals per espectacles de circ (Jango Edwards, Passabarret, Trapezi...), la composició i intepretació en directe de música per teatre (Sala Trono, FITT...), els arranjaments per diveres formacions (Elefantes, Joan Dausà, big bands, orquestres simfòniques...), produïr artistes (Joan Reig...), interpretar repertoris com a multiiinstrumentista (Roger Mas, Concha Velasco) i editar discos com a cantautor en el que durant 15 anys va ser el seu projecte personal i alter ego, "Roger Benet".

 

Actualment està submergit en el seu nou treball discogràfic, el primer que signarà com a Roger Conesa, "Endreça", produït per Magí Capdevila i que sortirà a la llum el proper 9 de Gener.

  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
bottom of page