top of page
Roger Conesa_01  - HORITZONTAL.jpg

Fotos: Lluc Queralt

Roger Conesa "Deix anar"

  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

"Deix Anar" és el segon avançament del disc "Endreça", el nou treball discogràfic de Roger Conesa, que sortirà el proper mes de Gener de 2024.

 

És una cançó molt emocional i gairebé màntrica, que li canta al convenciment d'alliberar-se de totes aquelles càrregues que arrosseguem durant massa temps. També és un exemple clar de la sonoritat del disc, produït per Magí Capdevila, qui ha sabut reflectir els pilars bàsics de la trajectòria sonora de Conesa: cançó d’autor que dialoga en un mateix ordit amb textures que van desde la música tradicional d’arrel mediterrània -en particular les del Camp de Tarragona-, fins la profunditat transgressora de l’art sonor.

 

 

La cançó "El Primer Últim Adéu" parla de quan ens n'adonem que estem massa aferrats a una persona, una situació, un objecte o fins i tot una idea i; convençuts de transcendir-la, encara no sabem ben bé com deixar-la anar. No és fins que ens veiem a nosaltres mateixos repetint comiats -i potser abandonant també una part de nosaltres- quan finalment ho aconseguim.

A la seva mirada s'hi suma l’imprescindible punt de vista del compositor i multiinstrumentista Magí Capdevila , qui ha produït el disc, gravant gairebé tots els instruments i vestint-lo d’una sonoritat que reflecteix els pilars bàsics de la trajectòria sonora de Conesa.

La cançó, com la totalitat del disc, és fruit de la suma dels colors de la música tradicional catalana amb samplejos d'elements orgànics i mecànics (sons de la natura, estris del camp..) que, passats pel filtre de l'art sonor esdevenen noves textures instrumentals.

Crèdits tècnics:

Roger Conesa: Composició i veu.

Magí Capdevila: Producció artística i gravació d'instruments.

Dani Catena: bateria.

Ombligo (Anika Sobrino y Ángel Cáceres): veus.

 

Gravat entre Maig i Octubre de 2023 a l'estudi "La Rizosfera" de Tarragona, a excepció de la veu del Roger, gravada a l'estudi "MBG Àudio" de Tarragona per Miguel Ángel Barberán el Setembre de 2023, la bateria del Dani Catena, gravada a El Tercero Estudios de Barcelona per Carlos Avatar a l'Agost i les veus d'Ombligo, gravades als estudis Meliconesa de Madrid al setembre de 2023.

 

Mesclat per Panxii Badii entre Octubre i Novembre de 2023. Masteritzat per Víctor Garcia al Novembre de 2023. Disseny de portada de senzill per Gerard Joan.

 

Fotografies de Lluc Queralt i Albert Rué.

ROGER CONESA

Músic, actor, artista sonor i plàstic... Roger Conesa és un artista polièdric i sobretot, curiós. Compositor, multiinstrumentista i productor, el seu eclecticisme l'ha portat a dibuixar un estil obert i difícil d'etiquetar, alhora que fàcilment reconeixible.

 

Com a músic, el seu ventall pot abarcar desde la creació de peces d'art sonor fetes a partir de sons d'insectes ibèrics per ser emeses per la ràdio (El Teler de Llum, RNE), la composició de repertori nou per música tradicional catalana (JOCIT, Quatre Quarts, grallers Tocaferro), les direccions musicals per espectacles de circ (Jango Edwards, Passabarret, Trapezi), la composició i intepretació en directe de música per teatre (Sala Trono, FITT), els arranjaments per diveres formacions (Elefantes, Joan Dausà, big bands, orquestres simfòniques...), produïr artistes (Joan Reig...), interpretar repertoris com a multiiinstrumentista (Roger Mas, Concha Velasco) i editar discos com a cantautor en el que durant 15 anys va ser el seu projecte personal i alter ego, "Roger Benet".

 

Actualment està submergit en la presentació del seu nou treball discogràfic, el primer que signarà com a Roger Conesa, "Endreça", produït per Magí Capdevila.

bottom of page