low rampaire 31.jpg

Fotos: Quim Giró

  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

RAMPAIRE "L'era de les revolucions"

L'era de les revolucions

 

Explicava Zygmunt Bauman, en una conversa amb Carles Capdevila, que el que caracteritzava l'era de les revolucions és que era una gran fàbrica de solidaritat. Això, més que no pas la referència històrica específica a l'època de les grans revolucions d'Occident, és el que defineix el disc.

 

L'era de les revolucions (Segell Microscopi 2019),  el nou disc de RAMPAIRE, és un estat d'ànim col·lectiu, allò que connecta i transcendeix els individus, que els fa creure que el seu destí és a les mans de la col·lectivitat i que ja és hora d'aixecar-se junts.

 

El disc té nou cançons, a l'era dels vinils és allò que anomenàvem "llarga durada" (LP, long play) i en guarda algunes similituds. Sense ser un disc explícitament conceptual, és més que un recull de cançons. Cada cançó té el seu desenvolupament propi, la seva història però, al mateix temps, totes les cançons estan connectades. El disc s'obre amb De bat a bat, "perquè el Sol ja surt per llevant" i es tanca amb Com si fes ganxet ja que "cada dia el Sol s'amaga per ponent". Entremig, les cançons s'entrellacen i "parlen d'amor, de tot allò que som, de la vida i la mort" (Com si fes ganxet).

 

Crèdits:

 

Alfred Porres: veu i guitarres

Eduard González: bateria i sintetitzadors

Aitor Chartos: baix

Josep Lanau: pianos

 

Música i lletra: Alfred Porres Pla

 

Produït per Eduard González

Enregistrat i mesclat per Eduard González a 8 BITS Estudi (Sabadell)

Pianos enregistrats per Josep Lanau a Airestudios (Tortosa)

Masteritzat per Marc Ferrando als estudis El Molinet (Santa Coloma de Gramanet)

 

Fotografia: Quim Giró

Disseny i maquetació: Alfred Porres