top of page
Pol_Cruells_©Joan_Locubiche_001.jpg
  • Instagram - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle

Pol Cruells "Planeta Miret"

És un disc de referències eclèctiques, de cançons que beuen de la world music, l’electro pop i fins i tot el jazz; una aposta per l’experimentació i la improvisació, amb una trajectòria caracteritzada per fugir constantment de la repetició.

 

Com a baixista cantant, Pol Cruells ha enfocat la producció de "Planeta Miret" portant el baix elèctric a primer terme, substituint totalment les guitarres; també s’ha optat per una base rítmica centrada en les programacions i percussions electròniques, així com l’ús intensiu de sintetitzadors i samples per l’acompanyament harmònic.

 

A nivell de continguts, el disc destil·la intimisme amb temes com "Xiuxiueig eixordador", "Clavellina" i "Les cançons van per dins"; per altra banda hi apareixen referències socials a "La vida en estríming", "Rider" i "Crits de poeta"; també segueix reivindicant el respecte per la natura des del positivisme a "Les veus de l’endemà", i fins i tot s’hi troba un cant a l’amistat amb "Gràcies".

 

L’univers musical de Pol Cruells és resultat d’una evolució contínua, fusió entre la cançó mediterrània i el pop experimental.

 

El baixista de Sabadell, que ha publicat cinc discs de llarga durada, inicia la seva discografia amb "Passeu, passeu…", segueix amb "Casa i vent" on es fa evident el seu tarannà mediterrani que consolida amb "Astronauta de terrat", el seu treball més folk. Amb "Fanzín" comença un gir cap a un pop madur que evoluciona cap al seu darrer disc, "Planeta Miret", el seu treball més experimental.

 

Pol Cruells compagina la seva trajectòria en solitari amb la faceta de baixista d’Els Amics de les Arts i ha col·laborat, de forma esporàdica, amb altres artistes com Caïm Riba, Joana Serrat o Joan Dausà.

Crèdits tècnics:

Pol Cruells: lletres, música, baix, veu i programacions.

Eduard Soto: bateria, ritmes, programacions i sintetitzadors.

Albert Freixas: veus, guitarra i sintetitzadors.

Mescles i màstering a càrrec d'Eduard G. Soto.

 

Enregistrat a 8bitsestudi de Sabadell entre novembre de 2023 i gener de 2024 per Eduard G. Soto i Albert Freixas.

 

Logotip Planeta Miret de Quim Crespo.

Idea, disseny i fotografies de Pol Cruells.

Disseny i maquetació: Joana Terradas.

bottom of page