top of page
Pol_Cruells_©Joan_Locubiche_001.jpg

Foto: Joan Locubiche

  • Instagram - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle

Pol Cruells "Xiuxiueg eixordador"

"Xiuxiueig eixordador" és la cançó d'avançament de "Planeta Miret", el nou disc de Pol Cruells que es publicarà el 7 de març.

 

Aquesta cançó és un cant a aquells silencis acordats que existeixen dins tota relació personal o social; tot i la seva presència evident, sovint decidim ignorar i no afrontar qüestions que segurament malmetrien la nostra estabilitat. La sonoritat vitalista de "Xiuxiueig eixordador" amaga una certa crítica intimista i melangiosa a l’actitud naïf -i fins a cert punt hipòcrita- amb què sovint transitem per la vida.

 

"Planeta Miret" és un disc de referències eclèctiques, de cançons que beuen de la world music, l’electro pop i fins i tot el jazz; una aposta de Pol Cruells per l’experimentació i la improvisació, amb una trajectòria caracteritzada per fugir constantment de la repetició.

 

L’univers musical de Pol Cruells és resultat d’una evolució contínua, fusió entre la cançó mediterrània i el pop experimental.

 

El baixista de Sabadell, que ha publicat cinc discs de llarga durada, inicia la seva discografia amb "Passeu, passeu…", segueix amb "Casa i vent" on es fa evident el seu tarannà mediterrani que consolida amb "Astronauta de terrat", el seu treball més folk. Amb "Fanzín" comença un gir cap a un pop madur que evoluciona cap al seu darrer disc, "Planeta Miret", el seu treball més experimental.

 

Pol Cruells compagina la seva trajectòria en solitari amb la faceta de baixista d’Els Amics de les Arts i ha col·laborat, de forma esporàdica, amb altres artistes com Caïm Riba, Joana Serrat o Joan Dausà.

 

Crèdits tècnics:

Pol Cruells: lletres, música, baix, veu i programacions.

Eduard Soto: bateria, ritmes i programacions, sintetitzadors.

Albert Freixas: veus, guitarra, sintetitzadors.

Mescles i màstering a càrrec d'Eduard González.

Enregistrat a 8bitsestudi de Sabadell, entre novembre de 2023 i gener de 2024 per Eduard González i Albert Freixas.

Idea, disseny i fotografies de Pol Cruells.

Disseny i maquetació: Joana Terradas.

bottom of page