top of page
ROMANÍ 1 - foto Pol Bellezza_low.jpg

Foto: Pol Bellezza

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Pere Romaní "Harmònic"

"Harmònic" és el primer treball de Pere Romaní com a solista, integrat al 100% per peces de composició pròpia, de gèneres de ball folk. 

La formació que sona al disc és variable: s’alternen peces d’acordió diatònic sol, a duo (amb el percussionista Marc Vall) i amb el trio ROMANÍ (Héctor Beberide, cordes i Joan Tomàs, contrabaix). Malgrat aquesta varietat, el disc manté un so compacte i una unitat d’estil compositiu i interpretatiu. En això també s’ha de destacar la bona feina de l’equip tècnic de gravació, mescla i masterització: Dani Ibáñez, Pau Vinyoles i Ferran Conangla.

 

Pere Romaní, acordió diatònic i totes les composicions.

ROMANÍ: Héctor Beberide (mandolina, mandola i guitarró), Joan Tomàs (contrabaix) i Pere Romaní.

Amb la col·laboració de Marc Vall, percussions.

Gravació: Pau Vinyoles i Dani Ibáñez.

Mescles: Pau Vinyoles (Estudi So.cat)

Masterització: Ferran Conangla.

Disseny de caràtula: Clàudia Santamaria.

Fotos: Pol Bellezza.

 

Al mateix temps que el disc, Pere Romaní ens presenta el llibre de partitures “36 composicions”, que recull pràcticament totes les seves obres per acordió diatònic (1999-2021). Inclou, per tant, les peces d’”Harmònic”, i moltes altres.  Són obres que han sonat amb grups com Brifània, 21 BOuTONS, Ratafia i ROMANÍ, però també algunes d’inèdites. Està destinat fonamentalment a acordionistes, però és apte per qualsevol instrument. El seu objectiu principal és pedagògic: per això les obres estan classificades per dificultat (n'hi ha per tots els nivells, i per acordions de 2 i 3 files), i van acompanyades dels corresponents 36 vídeos, que es publicaran a Youtube i seran d’accés lliure.

 

Pere Romaní té una experiència contrastada en l’ensenyament musical (d’acordió diatònic i conjunts instrumentals), amb adults i nens. Actualment ensenya a l’AulaTradi de Salt (Girona), a l’EMM Can Ponsic de Barcelona, en classes online i cursos puntuals en diversos països d’Europa. 

 

El llibre “36 composicions” és autoeditat i es podrà trobar a les actuacions, al web de Pere Romaní i en algunes botigues de proximitat del sector.

bottom of page