top of page
01_edited_edited.jpg

Pelat i Pelut  "Em peta"

Em peta

Pelat i Pelut ens torna a posar banda sonora, aquest cop, a l'inici de curs, al final de l'estiu i als darrers dies de platja. “Em peta” és una cançó festiva i alegre que consolida el gir de 180 graus que ha fet el grup. Ja ho vèiem amb els anteriors senzills,“Fem la morsa” o “La Mama”, on les sonoritats urbanes i modernes s'obrien camí en l'estil dels osonencs. Aquest nou senzill vol ser una declaració d'intencions del que serà el seu nou àlbum, que han batejat amb el nom de “Termomix” i que veurà la llum a principis de 2024.

La Mama

En aquesta ocasió, el grup osonenc destapa la seva part més entranyable i ens mostra sense complexes la relació d'afecte i admiració que hi ha entre un fill, en aquest cas el cantant del grup, i la seva mare. És la primera vegada que la banda fa referència a una persona amb un vincle concret respecte a un integrant de la banda. Però a la vegada, descriu un sentiment que desperta la nostra part més familiar i és fàcil poder-hi empatitzar. L'obra vol ser una declaració sincera d'amor dels fills cap a les seves mares.

 

De lletra senzilla però clara i profunda, és una cançó emotiva que ens entra més pel cor que per les orelles, i, a la vegada, és manté fidel a l’essència del grup que ens convida a fer festa i a moure la cintura a ritme de batxata.

 

La Mama es el segon avançament del nou disc de Pelat i Pelut, que veurà la llum a principis de l'any que ve.

Fem la morsa” és el primer senzill que surt a la llum i que formarà part del segon disc de Pelat i Pelut que es publicarà a la tardor del 2023.

 

És una cançó fresca, de lletra fàcil i molt sincera. Parla del desig carnal que experimentem les persones, amb la peculiaritat que, durant tota la cançó, s'hi fa una clara referència al món de la gastronomia i de la cuina utilitzant metàfores i paralel·lismes. El títol del senzill ja és una declaració d'intencions i referma la tendència artística  i estilística de la banda a l'hora de fer les lletres de les seves creacions.

 

Pelat i Pelut fa un pas endavant i experimenta, ara, ritmes i melodies diferents respecte el seu últim disc, "Flor al cul", publicat al 2021. Adopta un groove molt més urbà i també utilitza, per primera vegada, Autotune en la veu i minimitza el ritme respecte de les seves darreres creacions. En aquest cas, la banda ha prescindit dels identificatius instruments de vent com a recurs principal dins les seves composicions i aposta per una sonoritat més electrònica.

 

Aquesta cançó marca un abans i un després i ens mostra una de les direccions que ha anat assolint la banda d’Osona aquest últim any.

 

Pelat i Pelut 

Pelat i Pelut és sinònim de festa, de rumba, de música popular i de divulgadors de la cultura i rumba catalana. La banda, amb més de vuit anys de trajectòria, ha estat sempre en constant evolució, començant només amb dos integrants que donen el nom actual a la banda, El Pelat (Xevi Abril) i el Pelut (Jacint Torrents).

 

Al llarg de la seva història, Pelat i pelut ha publicat cançons en col·laboració amb Txarngo, "Quatre Llunes" (2017) i "Germana de l'estiu" (2018), Rumba 3, "Flor al Cul" (2021) i Figa Flawas, "Em Flipa" (2022).

 

La banda, amb seu potent directe que els ha convertit en un dels grups més rellevants de l'escena rumbera, popular i festiva catalana, ha trepitjat escenaris destacats com les Festes dels Castellers de Sants, Sala Apolo, l'Atlàntida de Vic, La Cabra, Festa del Gamper del Futbol Club Barcelona, Festival Esperanzah!, Les Santes de Mataró o les Festes Majors de Granollers, Sant Cugat i Prats de Lluçanès, entre d'altres.

 

Pelat i Pelut són:

Xavier Abril Vilamala - Veu i guitarra espanyola

Jordi Blanque Plana - Guitarra elèctrica

Sergi Mestre Pellicer - Bateria i cors

Carles Sallent Garcia - Baix elèctric

Joan Paré Curell - Teclats

Josep Maria Roca Panicot - Saxo alt

Ferran Sedó Soria - Percussió i cors

Jordi Riera Ausió - Trombó

Ferran Isern Blasco - Trompeta

 

Crèdits tècnics:

Pre-producció: Carles Sallent.

Producció, gravació, mescla i master: Carlos Manzanares “Avatar”.

Gravat a mitjans de febrer del 2023 al Tercero Studios de Sta. Coloma de Gramanet.

 

Fotos i videoclip: Xumari Roca.

Edició, retoc i disseny: Xevi Abril.

Agraïments: Partee Design.

  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
bottom of page