LOW NAMINA_ENS ENDUREM EL VENT_PROMO_FOT

Foto: Xevi Casas

  • YouTube - Grey Circle

NAMINA  Ens endurem el vent

Namina (Natàlia Miró do Nascimento) començà a construir cançons de manera autodidacta als tretze anys. Dos anys després va formar el seu primer projecte i, des de llavors, no ha parat de tocar i cantar en directe. Més de vint anys de trajectòria que li han donat les eines per vehicular la interpretació musical amb veu pròpia. Com a compositora ha desenvolupat una identitat singular que, malgrat beure de fonts diverses, evoca una manera molt concreta de fer. Les cançons naminen.

 

Tres discs, Orlando (2014), Ígnia (2016) i Ens endurem el vent (2019), tots ells editats a Microscopi i gairebé 200 concerts en diferents formats: solista, duet, trio, quartet i quintet. Namina ha presentat els seus treballs en festivals, cicles i espais grans i petits com el Monocicle de Sant Pere de Ribes, el Músiques Sensibles (Liceu), ElMini d’Olot, Festival de Jazz de Cambrils, La Terraza Experimental (Saragossa), Hemnes en Acústic de Baqueira, Black Music Festival de Girona, Teatre el Musical (València), Festival BarnaSants, Village Sons del Món Castelló d’Empúries i el Nits de Taverna d’Almacelles, entre molts d’altres.

 

Enguany, presenta Ens endurem el vent, el tercer disc de la seva carrera en solitari, en el qual explora noves sonoritats i formats, unint diferents disciplines artístiques que l’han acompanyada al llarg de tota la vida. Namina ofereix un treball de pell i entranya, a on la sinceritat crua, salvatge i rica del seu missatge explota a l’escenari en format duet, amb Xevi Matamala, a la bateria, sintetitzadors i trompeta, i ella mateixa a la veu i la guitarra.