NIO - MOMI MAIGA0900_horitzontal_edited.jpg
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Momi Maiga "Nio"

Nio significa ànima en mandinka, la llengua natal del músic, cantant i compositor senegalès Momi Maiga. Nio és fruit de diverses inspiracions que neixen des de Senegal i s’expandeixen a nous horitzons amb l’arribada de Momi a Europa. El contacte del seu univers musical amb les arrels mediterrànies i múltiples estils variats, és l’eix vertebral del seu àlbum debut, on l’obertura musical i eclèctica de l’artista s’aprecia a cada composició. Virtuós de la kora, amb una fluïdesa vocal impecable i una sorprenent sensibilitat musical, Momi es serveix de les vint-i-dues cordes de la kora i la veu per transportar-nos reflexions sobre els valors humans, com la seva família ha fet de generació en generació durant segles.

 

Nio és un diàleg dinàmic i constant entre cultures i cordes. Kora, violí, cello i percussions d’arreu del món forgen l’ànima d’aquest treball. Amb lletres en Mandinka i Wolof que viatgen de la bulería a jazz ètnic, les deu cançons de l’àlbum ens desperten una gamma d’emocions que van des de la tristesa més profunda, a la meditació i a la joia de viure.

 

Per plasmar aquest univers musical en un disc, Momi compta amb la producció musical del polièdric violinista Carlos Montfort i arranjaments del respectat percussionista Aleix Tobias acompanyats dels grooves del virtuós Martín Meléndez amb el seu cello. A més a més de comptar amb un equip de músics excepcionals, a aquest viatge s’hi sumen unes col·laboracions estelars com són les del seu reconegut cosí Seckou Keita a la cançó Casamance, la cantant Sílvia Pérez Cruz a Sidiya, i el guitarrista Pau Figueres a Mansani. Un mar de sons i ritmes transcontinentals que sorprenen a cada segon. Fusió i emotivitat són els pilars d’aquest àlbum vibrant, enèrgic i profund alhora. Nio és la primera carta de presentació d’un artista debut que no us deixarà indiferents.

 

Nio és una coproducció de Momi Maiga amb La Marfà - Centre de Creació Musical, Fira Mediterrània de Manresa i Ajuntament d’Olot.

 

Crèdits tècnics:

 

Gravació: Denys Sanz (Estudi Saudades)

Mescla: Denys Sanz (Estudi Saudades) i Juan Casanovas (Turistas Sonoros)

Master: Raúl Garza

Producció Musical: Carlos Montfort

Producció: Núria Domènech

Fotografia: Neus Solà

Disseny gràfic: Nirvana Jiménez

Músics Col·laboradors per Àlbum Català

Momi Maiga : kora, veu. Percussions a Mansani i Denano

Aleix Tobias: bateria i percussions

Carlos Montfort: violí i violí baríton. Baix elèctric a Mansani, Kumo, Denano, Wato i Casamance. Veu a 1001. Guitarra elèctrica a Kumo i Casamance

Martín Meléndez: violoncel

Seckou Keita: veu a Casamance

Sílvia Pérez: veu a Sidiya

Pau Figueres: Guitarra espanyola a Mansani

Rusó Sala: veu i cors a Mansani

Maria Cruz, Marina Tomàs, Agnès Algueró, Karol Green, Arantxa Broto, Nadia: Cors a Kumo, Denano i Casamance.

No hay producto