top of page
FEMINAfeminae-5.jpg

Foto: Raúl Guillamón

  • YouTube - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Marta Urzaiz  "Femina Feminae" amb obres de Gerard Pastor.

Femina Feminae és un projecte nascut durant el confinament per la Covid-19. El que hem vist a Catalunya en els darrers mesos és que els creadors han reconduït concerts i projectes cancelats en un torrent creatiu molt destacable. És el cas del compositor Gerard Pastor, que va explorar les possibilitats de l’únic instrument i instrumentista amb qui podia fer música a casa dia rere dia: el clarinet de la Marta Urzaiz. Inspirat en unes condicions molt particulars neixen dues obres noves per a clarinet i piano: Femina Feminae i les Danses Imaginàries.

 

Femina Feminae és una obra en 8 moviments basada en quadres pintats per dones o inspirats en dones. Cada moviment descriu l’essència de cada quadre, dibuixant escenes de pintors com Remedios Varo, Ramon Herreros i Franz Mark, entre altres. Els primers esbossos d’aquesta obra, que està a mig camí entre l’impressionisme i el nou romanticisme, van ser inspirats per l’exposició ‘’Femina Feminae’’ del museu Thyssen a Andorra.

 

Danses Imaginàries és una obra que consta de 4 moviments on el compositor explora un llenguatge expressionista amb influència de John Williams, amb melodies de caràcter popular, mostrant la versatilitat i les possibilitats sonores del clarinet.

 

Així doncs aquest projecte parla d’un moment de la nostra història molt prolífic creativament de la mà d’un compositor que té una empremta molt personal, trobant en la tonalitat i el lirisme un punt d’unió entre la seva música i el públic.

Marta Urzaiz (Sabadell, 1993)

 

Des de sempre ha tingut una passió per la música de cambra amb el seu instrument: el clarinet. D'esperit inquiet, sempre en la recerca de nou repertori, ja sigui del passat o del present, debuta amb Femina Feminae amb obres originals del compositor Gerard Pastor.

 

Més enllà de la cambra, ha format part d'orquestres i ensembles de tota mena i ha col·laborat amb artistes com Lucrecia, Albert Guinovart o Daniel Ligorio en formacions com la Bruckner Akademie Orchester, la Banda Municipal de Barcelona o l'Orquestra Simfònica Segle XXI.

 

S'ha format a l'Escola Superior de Música de Catalunya amb mestres com Josep Fuster, Xavier Castillo, Albert Gumí, Jordi Mora, Xavier Puig o el Quartet Casals.

 

 

Gerard Pastor (Palau-solità i Plegamans, 1984)

 

Músic polifacètic. Compositor, director d'orquestra, pianista, editor, empresari musical i director d'espectacles. La seva música busca el llenguatge adequat per a cada obra o format. Des de la divertida banda sonora de Furius Baco de Port Aventura fins a l'impressionisme de Femina Feminae passant pel barroc de Jean-François i el sentit de la vida.

 

Ha rebut nombrosos premis i nominacions internacionals al llarg de la seva carrera i ha treballat amb artistes com Michael Nyman, Lluís Claret, Chano Domínguez, Lucrecia o Albert Guinovart.

bottom of page