top of page
FOTO MARIA LAMATA (autor Graham Follansbee Winifield) 5.jpg

Foto: Graham Follansbee Winifield

  • Instagram - Grey Circle

Maria Lamata "Ella diu"

Maria Lamata presenta el disc "Ella Diu", una radiografia sobre ser una dona de trenta anys, on canta sobre les relacions interpersonals i la relació amb un mateix a través de deu cançons originals. Amb sons frescos i ritmes groovy, Maria Lamata aconsegueix alleujar els aspectes més foscos que sovint sorgeixen des de l'interior; dona la volta a moltes emocions incòmodes, creant una catarsi dels processos personals. Amb ironia, subtilitats, juguera i dinàmiques, "Ella Diu" aconsegueix portar-nos amb els ritmes del sintetitzador i la veu subtil a un espai per ballar, reflexionar i emocionar-se.

 

Maria Lamata és cantant i compositora de Mataró (Maresme). Estudia a l’Escola Superior de Música de Catalunya i s’influencia de tot el corrent jazzístic modern de l’ambient Barceloní del moment.

 

Treu el seu primer àlbum de debut "Ets un desastre" (2017) amb una formació de trio de vents (trompeta, saxo i trombó), base de piano baix, bateria i dues coristes. Participa en el festival de jazz de Banyoles, toca a la Casa de Cultura de Girona, a Les Bernardes, a la sala Clap de Mataró i en concerts en petit format.

El 2018 Maria Lamata publica una trilogia de cançons sobre la violència de gènere acompanyada del guitarrista Armando Erenas. Més tard, el 2020 publica “Tancada”, un single que parla de la ruptura i de la pandèmia.

 

A banda de tota l’activitat com a intèrpret i compositora, Maria Lamata és professora de secundària, experiència que la porta a crear l’espectacle musical "COSSOS".

 

Avui, però, Maria Lamata ens presenta un nou àlbum al voltant de l’experiència de tenir trenta anys, de les diversions i reflexions de la vida en aquesta etapa després de viatjar, educar i fer música durant un temps. Acompanyada d’Aleix Bou a la producció (integrant de Gramophone All Stars i baterista actual d’Amaia Romero), presenta un disc de deu cançons amb molts teclats, ritmes entre el Pop l’R&B, i influències com Cleo Sol, Rex Orange County i Lianne Lahavas.

 

Dades tècniques:

Maria Lamata Llobet, composició i interpretació.

Aleix Bou Puig, producció

Jan Valls, mescla i màster.

Portada: Maria Lamata.

Fotografia: Graham Follansbee Winifield.

 

La Bisbal d'Empordà - Mataró, juny de 2023 - gener de 2024.

 

bottom of page