top of page
MARÍA CIELOS_4_Photography by Christel Arras.jpg

Foto: Christel Arras

María Cielos "Mujer"

  • Instagram - Grey Circle

És l'himne a les dones que omplen les nostres vides de llum. Amigues i companyes que presencien el nostre caminar, caminant al nostre costat. Les germanes que ens celebren incondicionalment. En aquest single, María Cielos col·labora amb Ingabire Gretta, poeta i artista multidisciplinar ruandesa, amb qui comparteix una forta amistat des de fa anys. Amb aquest primer treball María Cielos ens obre les portes del seu àlbum debut, "PERENNE PILAR", que es publicarà a la tardor d'aquest 2024.

 

"Mujer" va néixer del desig de comprendre com altres dones se celebren, cuiden i eleven entre elles. Aquesta cançó es va viure com una oportunitat per indagar en aquest sentir col·lectiu de sororitat. Nou dones artistes de diferents geografies, cultures i realitats van ser entrevistades com a material d'inspiració per escriure aquest tema. Com a part d'aquesta recerca de significat i intenció en ser dona per a una mateixa i per a altres, María Cielos va celebrar un íntim cercle de dones, experiència que es transforma en la dimensió visual de "Mujer" sota la seva direcció.

 

La veu de María Cielos ens narra amb franquesa, passió i moviment, tot encarnant la vulnerabilitat de l'estar viva. Hi percebem una senzillesa que es barreja amb el respirar d'un arbre vell. Les seves lletres, filades amb afecte i intenció, ens transporten a aquest lloc que reconeixem com a propi.

 

María Cielos neix a Barcelona i passa els últims deu anys vivint a l'estranger, set dels quals resideix a Ruanda (Àfrica de l'Est), lloc al qual se sent profundament connectada.

 

En aquests anys fora del seu país natal, reconeix a les seves composicions el seu reflex més autèntic, sincer i nu. Després d'anys escrivint poesia, component i fent música de forma autodidacta, es decideix a reconnectar amb les seves arrels i tornar a Barcelona, ​​on comença el 2022 a estudiar cant flamenc.

 

Crèdits tècnics:

Composició: María Cielos.

Lletra: María Cielos i Ingabire Gretta.

Producció i arranjaments: Vic Moliner i Pau Brugada.

Enregistrat a Olivera Estudi (Banyoles).

Mescla: Pau Brugada.

Masterització: Alex Psaroudakis.

Veu: María Cielos.

Poesia: Ingabire Gretta.

Contrabaix, piano, guitarra acústica, sintetitzadors i segones veus: Vic Moliner.

Guitarra clàssica i segones veus: Pau Brugada.

Guitarra clàssica: Darío Barroso.

Bateria i percussió: Dídak Fernández.

 

Disseny de portada: Alba Villalba.

Fotografia de portada: Tristan Shema.

Fotografies: Adam Jay, Christel Arras i Fernando Velázquez.

 

bottom of page