top of page
Fotos Guantanamera Magalí Sare i Manel Fortià 2.jpeg

Foto: Amaia Miranda

Manel Fortià

  • YouTube - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Magalí Sare

  • YouTube - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Magalí Sare i Manel Fortià  "Guantanamera"

Magalí Sare i Manel Fortià ens tornen a sorprendre amb aquesta original versió de "Guantanamera", que estarà inclòs en el seu nou disc « reTORNAR » que es publicarà el 4 de maig 2023.

 

Es tracta d'un potent arranjament d'aquest himne cubà passat pel seu filtre personal on hi podem trobar aires de guajira cubana, guajira flamenca i algunes dosis de techno-rock acústic. Podem dir que és tota una declaració d'intencions i que, a la vegada, ens dona pistes del que trobarem en pròxim disc d'aquest magnífic duet.

 

Viatges d’anada i tornada, reals i imaginaris, seran el fil conductor que connectarà totes les cançons que hi trobarem, ja sigui en català, castellà o portuguès. És una mirada al passat que ens permet revisar temes folklòrics iberoamericans i adaptar-los als temps actuals de globalització i mestissatge. A més, també ens trobem dos nous elements que no hi eren en l’anterior disc, que li donen més profunditat i li aporten noves sonoritats: són la flauta travessera de la Magalí Sare i la percussió de David Domínguez, que col·labora en el disc.

 

Crèdits tècnics:

Magalí Sare: veu i flauta.

Manel Fortià: contrabaix i cors.

David Domínguez: percussió i cors.

Marc Piña: cors.

 

Gravació: als estudis El Local per Marc Piña el 7 i 8 de gener de 2023.

Mescla i Master: Marc Piña.

 

Foto de portada: Amaia Miranda.

Disseny de portada: Magalí Sare.

 

Magalí Sare, cantant, flautista i compositora. Es va graduar al Conservatori del Liceu de Barcelona en l'especialitat de cant jazz/modern, obtenint el premi extraordinari del Departament de jazz en finalitzar els estudis.

 

Ha editat quatre treballs musicals com a líder: "Cançons d'amor i dimonis" (2018) de composicions pròpies amb banda; "A boy & a girl" (2020) de música de cambra electrònica experimental a duet amb el guitarrista mallorquí Sebastià Gris, amb el qual van guanyar el primer premi al concurs de Juventudes musicales de España i el primer premi al Festival de músiques en llengües minoritàries SUNS Europe, celebrat a Udine; i "Fang i núvols" (2020) de música d'arrel, tradicional catalana i iberoamericana, també a duet amb el contrabaixista gironí Manel Fortià, un duet sobretot conegut per haver interpretat d'una manera revolucionària Els Segadors durant la cerimònia d'investidura del 132è president de Catalunya; i "ESPONJA" (2022) un àlbum de cançons pròpies considerat un dels millors treballs del 2022 per la WMCE, ocupant la 6a posició en el rànquing, amb les col·laboracions de Salvador Sobral i Las Migas, a part d'altres singles com "Cronos" o "Beure de tu".

 

També ha posat la veu i ha girat amb el projecte "Estómac" (2018) de la pianista i compositora Clara Peya i durant molts anys ha estat la soprano del quartet de veus a cappella Quartet Mèlt, amb el qual va editar dos treballs "Maletes" i "Xarrampim!" després d'haver guanyat l'any 2015 el primer premi del concurs televisiu "Oh Happy Day!" de TV3. Magalí Sare també es va donar a conèixer al gran públic arran d'haver posat la veu al prestigiós anunci d'estiu d'Estrella Damm l'any 2020. 

 

El  contrabaixista cassanenc  Manel Fortià  es troba en un moment molt prolífic. El seu sentit melòdic, precisió rítmica i creativitat l’han convertit en un dels músics més singulars i originals de la nova generació i li ha permès actuar amb músics de la talla de Dave Liebman, Chris Cheek, Eliot Zigmund, Bill McHenry, Ari Hoenig, Arturo O’Farrill, Chano Dominguez, Stephane Belmondo, Scott Hamilton, Dena Derose, Raynald Colom, entre d'altres, en alguns dels més prestigiosos festivals i clubs de Jazz del planeta.

 

Entre els últims àlbums com a líder trobem: “Despertar” (2022), on interpreta composicions pròpies inspirades en Nova York amb el seu nou trio europeu format pel pianista balear Marco Mezquida i el bateria francès Raphael Pannier. “Arrels” (2021), l’enregistrament de debut del seu nou projecte de free-flamenc-jazz “Libérica”, juntament amb el multipremiat cantaor i saxofonista Antonio Lizana. Aquest va ser inclòs en el top 10 de discs de jazz de 2021 segons la revista Enderrock. El seu original àlbum a duo de folk-jazz “Fang i Nuvols” (2020) amb la talentosa cantant catalana Magalí Sare, també va ser aclamat per la crítica. 

 

A més a més, ha aparegut en més de 50 discos com a colíder i com a sideman, inclosos “Estándares” amb el Grammy-Awarded pianista Chano Domínguez & Antonio Lizana, “My Old Flame” a duo amb Marco Mezquida i “Buleria Brooklyniana” amb el trio Marquès/Fortià/Pannier.

bottom of page