top of page
Horizontal%202_edited.jpg

Foto: Irene Prat

  • iTunes
  • YouTube
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Llongue "L'hora viscuda"

LLONGUE presenta el seu setè disc en solitari, "L'hora viscuda", enregistrat principalment al seu Estudi de la Pobla a La Pobla de Montornès (Tarragonès) però també a Cat Music de Vacarisses on es van gravar les primeres preses. A Cal gravadet de Castellar del Vallès, a Mas Bigas de Granera i fins i tot a Palma de Mallorca, a casa del guitarrista Marc Grasas on es va fer la seva col·laboració de Steel pedal.

Aquesta dinàmica d'estudis també s'ha donat amb les col·laboracions. Els crèdits d'aquest treball semblen els d'un llargmetratge. Un munt de dones i homes que han posat el seu talent a disposició d’un projecte que al principi podia semblar gairebé quimèric.

 

Des de LA MADAM, el grup amb qui a finals dels 80's i principis dels 90's LLONGUE va enregistrar 3 LPs i 2 maxi singles, i que junt amb altres bandes van engegar allò que es va acabar dient rock català, passant pels 6 discs en solitari editats posteriorment i espaiats en gairebé 3 dècades, la ironia, el sarcasme o el fals romanticisme han estat i segueixen sent trets predominants en les cançons del Llongue. Però per damunt de tot hi ha un adjectiu amb el qual ha estat definit una vegada i una altra, i aquest és eclèctic.

I si eclèctica ha estat fins avui la seva obra, ens trobem ara en aquest darrer disc, amb el més eclèctic de tots els seus treballs. Un disc format per 7 talls: 4 cançons noves, més una revisió d'un vell tema seu ja editat anteriorment, un paisatge sonor d'evocació nostàlgica i una "SUITE' de 18 minuts, de complexa elaboració que va escriure en poc més de dos mesos, va estar gravant al llarg de més de 2 anys i que segons les seves pròpies paraules, va estar a punt de costar-li la vida.

 

Sense cap mena de respecte per les actuals i encartonades regles no escrites de producció i en descarat homenatge a la llibertat de les gravacions del 70's, dècada musical en què es va formar com a músic però encara més com a consumidor de música, presenta un retrat impressionista de la seva visió del present i de la percepció que tenim d'aquest abans que passi a formar part del passat..

Un disc sense presses, de seure i escoltar, de butaca i llum d'espelmes, de silenci, de copeta i de fum.

bottom of page