top of page
FOTO LIA SAMPAI (autor Marc Ferrando)  6.png

Foto: Marc Serrano

Lia Sampai feat. Mireia Vives  
"Mans de dona"

  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

És una musicalització del poema “Vels de ceba o la dansa secreta”, de Maria Mercè Marçal. Per Lia Sampai, les mans són sovint un element clau a les cançons, i és per això que la cantautora no pot evitar fixar-se en aquest poema i posar-li música. Escrit en clau feminista, recorda a la "Cançó de fer camí", i és sens dubte imprescindible la veu de Mireia Vives per fer d'aquesta cançó una continuació de la nostra lluita, de la nostra "dansa secreta", com expressa Maria Mercè Marçal en els seus versos.

 

És la primera vegada que Lia Sampai i Mireia Vives col·laboren, i aquesta unió es podrà veure en directe el proper 26 d'abril a la Nau de València, dia en què Lia Sampai presentarà el seu nou disc a la capital.

 

El 18 d'abril, Lia Sampai publicarà el seu tercer treball, on ens parlarà de les Terres de l'Ebre; paisatge de les vivències de la cantautora, que són sempre llavor de les seves cançons.

 

Va publicar el seu primer disc "La Fada Ignorant" el 2019, fruit del premi que va obtenir al Concurs de Cantautors de la FI, a Andorra, el 2018. El 2021, publica el seu segon treball anomenat "Amagatalls de llum". Cantautora i actriu (Institut del Teatre de Barcelona, 2021), Lia Sampai s'endinsa en el món de la música el 2017, participant en certàmens de cançó d'autor. De manera gairebé instintiva, autodidacta, comença a compondre les seves cançons, recolzant-se en la paraula i la interpretació dels seus versos. Debuta als escenaris l'any 2017, rebent el 2n premi al Concurs de Cantautors de Ferreries. Des d’aleshores, ha rebut més d'una vintena de premis a escala nacional i internacional.

 

Lia Sampai destaca en la creació de narratives que abasten aspectes tant personals com socials, endinsant-se als racons més íntims i vulnerables de l'experiència humana. La seva música es caracteritza per la simplicitat i per un sentit de complicitat, permetent als oients connectar amb les seves històries a un nivell profund. A través del seu art, construeix un pont entre allò personal i allò universal, explorant temes que ressonen tant en l'individu com en la societat en conjunt. La seva capacitat per abordar emocions íntimes i fràgils afegeix una dimensió profunda i autèntica al seu treball, convidant els oients a reflexionar i connectar amb les seves pròpies experiències.

 

Lia Sampai troba inspiració per a les seves composicions a la Nova Cançó i a la Chanson Française (cançó francesa). Es deixa influir per artistes de renom com Raimon, Maria del Mar Bonet, Lluís Llach, Édith Piaf, Jacques Brel i Georges Brassens, que són els seus referents més estimats. 

 

Crèdits tècnics:

Lia Sampai, veu, músicalització i producció.

Carlo Fidel, arranjament, guitarra i producció.

Mireia Vives, veu.

Ester Trilla, violoncel.

Coloma Bertran, violí.

 

Mesclat, masteritzat i produït per Marc Ferrando a l’estudi Centre Molinet de Santa Coloma de Gramenet al llarg de l’any 2023.

 

Imma Moros, vestuari.

bottom of page