top of page
LA GRAVETAT DE COULOMB (autora Clara Ballesta) 1.jpg

Foto: Clara Ballesta

La gravetat de Coulomb "L'efecte Doppler"

  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Després de fer sonar el seu primer disc "E pur si balla" (2021) per la majoria dels festivals de música d’arrel del país, La gravetat de Coulomb presenta un nou disc "L’efecte Doppler" i un nou espectacle pensat per fer ballar els més balladors i fer gaudir de la bona música aquells que prefereixin escoltar-s’ho tranquil·lament.

 

El disc, que es veu embolcallat pels galops de les cançons "Que va i que ve" i "Que ve i se’n va", vol ser un homenatge als gèneres més típics dels Balls de gitanes de la zona del Vallès i el Maresme. Entremig hi trobareu gèneres com una espolsada ("Una punxa al peu", amb la col·laboració de Na Maria Nostra), una bolangera ("Vestits de flors"), una jota ("El salt de la rata"),  un xotis ("Tu", amb lletra del poeta Roc Casagran i gravat conjuntament amb Anaís Falcó i El Pony Pisador), una masurca ("I eren 18446744073709551615 grans de blat") o una americana ("Cançó de bressol per a una gossa epilèptica"). Així, prenent de nou com a protagonista el flabiol més tradicional i les seves melodies, els músics dialoguen amb els sons moderns i trencadors dels acordions, sintetitzadors i pedals d’efectes.

 

 

 

Dades tècniques:

Pau Benítez: flabiols, tamborinos i veu.

Blai Casals: acordió, acordió midi, bombo, xarles i veu.

Manu Sabaté: clarinet baix, efectes i veu.

 

Na Maria Nostra: xeremies i veu a "A.111…", "Una punxa al peu" i "Vestits de flors".

Dani Àlvarez: flabiol, bombo i veu a "Vestits de flors".

Anaís Falcó: podorítmia a "Tu" i "Ottawa és més a la vora del món real que del Japó".

El Pony Pisador (Ramon Anglada, Martí Selga, Guillem Codern, Adrià Vila i Miquel Pérez): veu a "Tu".

Roger Andorrà: clarinet i saxos a "Que ve i se’n va".

Jordi Montasell: trombó a "Que ve i se’n va".

Miquel López: trompeta a "Que ve i se’n va".

Jordi Barbet “Kami”: bombo i caixa a "Cançó de bressol per a una gossa epilèptica" i "Que ve i se’n va".

 

Pau Vinyoles: producció, enregistrament i mescla.

Arnau Burdó: edició.

Juanjo Muñoz (Catmastering): màster.

Clara Ballesta: fotografia i disseny gràfic.

 

Pau Benítez (Mataró, 1987) - flabiol i percussions.

Músic i activista cultural que, des de bon començament, ha fet bandera del flabiol i els antics sonadors creient sempre en la maduresa i la polivalència del seu instrument. Ha sigut membre dels grups Ministrers del sabre, Borinots Tresquartrance, La Portàtil FM ("Ball robat", 2015), FanFarra, Sciurus i el duo Pau Benítez & Joan Cot ("Narro", 2022). Ha participat en diversos discos per divulgar la cultura popular mataronina ("Sons de festa: Les Santes, Festa Major de Mataró", 2018; "El carnestoltes a Mataró", 2019; "Mataró fa festa", 2020). Actualment, també forma part de Quedem en Paus i A Tomar pel sac.

 

Blai Casals (Barcelona, 1989) - acordió, acordió midi i percussions.

Músic infatigable que, amb l'acordió, sempre ha defensat el diàleg entre l'elegància i el joc. Ha participat en conjunts com Metzuca, La mata negra i les companyies de teatre Xip Xap i Corcada teatre. Ha sigut productor i intèrpret del disc "Sona a Can Baró" (2013) i ha col·laborat en gravacions i concerts de grups i músics com Pepet i Marieta, Micu ("Fusta", 2012), Xavier Carles i Xavier Batllés ("Recitatiu", 2014; "La follia dels sensibles", 2020), Manel Joseph ("50 estius", 2019). Actualment també forma part de Morena Tradipatxanga ("Morena", 2016) i el duo Casals - Sabaté ("ics-ics", 2022).

 

Manu Sabaté (Barcelona, 1989) - clarinet baix.

Músic inquiet i versàtil que partint de la música tradicional, explora noves dimensions artístiques cercant els límits de la gralla, el clarinet baix i la tenora. Líder del projecte Inxa Impro Quintet ("All that Trad", 2013; "Kind of Trad", 2014; "Out of Trad", 2017), ha participat en projectes com "Fok" (del músic basc Kepa Junkera), Folk Laietà, Borinots Tresquartrance, New Catalan Ensemble, el duo Marigó-Sabaté i projectes internacionals com Gaizca ("Gaizca project", 2019) o amb el grup bretó Spontus ("Spontus & Manu Sabaté", 2017). Actualment també forma part dels grups Quatrevents, Morena Tradipatxanga ("Morena", 2016) i el duo Casals-Sabaté ("ics-ics", 2022).

 

La gravetat de Coulomb es va presentar al públic amb el disc "E pur si balla" (2021) i des de llavors ha participat a festivals i festes majors com el Tradicionàrius, Fira Mediterrània, Divendres a la Plaça del rei, Berguedà Folk, Palma Folk o Circuit Folc entre d'altres.

bottom of page