Julivert_low.jpg

Julivert "A Tamarit!"

  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Julivert presenta el seu primer disc “A Tamarit!” (Segell Microscopi, 2022) amb 10 cançons populars i de taverna. El so del disc és un reflex dels seus directes, enèrgics i divertits, on combinen repertori d’arrel, temes popularitzats i composicions pròpies a partir de la recerca etnogràfica realitzada a l’entorn del Baix Gaià. L’acordió diatònic i el cant a veus identifica aquest grup que encomana ganes de gresca i de ballar.

 

El disc reivindica la cançó i les festes populars davant d’un món que gira massa de pressa. Julivert reivindica amb aquest treball tornar a la plaça, a la sobretaula, al cant improvisat, als balls populars i a la gresca en comunitat. El disc és un cant a la vida cooperativa, a tornar-se a tocar, a ballar plegats, a compartir taula, a viatjar a per la Mediterrània, a les llengües i cultures germanes, a tornar a baixar al carrer i omplir la vida de garlandes i torretes amb plantes aromàtiques. El disc és un homenatge a totes les persones i entitats que mantenen viu el fil invisible de la cultura, que ens fa ser poble i no només consumidors. Com recorden els Julivert en directe: “Un poble que canta mai no mor”, “qui canta els seus mals espanta” o “avui en dia, més que mai, fer cultura és fer la revolució”. Aquest disc és un crit a favor de la xerinola i de la festa a través de les cançons que ja són de tots.

 

Julivert es presenta a tots els concerts reivindicant el seu lloc d’origen, els pobles del Baix Gaià. Julivert canta quasi totes les cançons en català però també incorpora cançons en italià, occità, euskera o castellà. Entre el seu repertori també trobem versions de Sisa, Lluís Llach, Els Catarres, La Trinca, Esquirols...

CRÈDITS TÈCNICS

Jordi Suñé: Guitarra i veu

Gerard Torres: Acordió diatònic i veu

Sergi Clofent: Violí i veus

David Morlà: Baix elèctric i veus

 

Amb la col·laboració de:

Pau Duran: Guitarra

Jordi Torrents: Percussió

Xavi Barrero: Veus

 

Enregistrat i mesclat per Xavi Barrero a Wood Wave Studio (Reus) la primavera de l'any 2022.

Masteritzat per Juanjo Muñoz a CatMastering (Manresa)

Produït per Sergi Clofent

Disseny i fotografia: David Magriñà

No hay producto