top of page
jjmr_miralluny_elisabetmateu.ignasiàvila1.jpg

Jo Jet i Maria Ribot "MIRA LLUNY"

  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

"Mira lluny", el senzill que Jo Jet i Maria Ribot presenten com a celebració per haver arribat fins aquí, i sobretot, per a seguir fixant la mirada en el que vindrà, pretén recollir l’essència del viscut i deixar espai a les noves oportunitats. El nou tema apareix com a propi homenatge als 10 anys de trajectòria del projecte, des dels seus primers passos com a duet que els portaria a la creació de "Amb pèls i senyals" (2013) fins a dia d'avui, preludi del seu cinquè llarga durada que veurà la llum l’hivern de 2024.

 

Gira 10 anys

"Mira lluny" apareix adjacent a la onzena de dates anunciades pel duet a través de les seves xarxes socials. Durant aquesta tardor, JJMR recorrerà onze dels espais més significatius de la trajectòria del projecte, en una gira honesta i genuïna que pretén posar en valor les amistats que els ha portat la música. Onze concerts en el seu format més essencial: a duet acústic i amb un repertori que repassarà els temes més emblemàtics de cada etapa del projecte.

Dades tècniques:

JJMR - creació, composició, lletres, interpretació, idea original.

Sr. Chen - producció musical.

Alex Piquet - audiovisual.

Elisabet Mateu i Ignasi Àvila - creatiu, gràfica i estil visual.

"SOS".

 

Un senzill pop creat des de la personalitat d'ambdós artistes, que ja havien treballat junts en

la producció del disc "FEBRER//AGOST", el darrer àlbum de JJMR.

 

La proposta es forja en l’essència de dues veus i una guitarra a les quals se suma la força interpretativa de Sr. Chen, a més del so urban-pop que el defineix com a productor. "SOS" és un crit d’auxili. Una cançó divertida, desenfadada i fresca, però no per això banal.

 

Des dels seus inicis, Jo Jet i Maria Ribot ha desencadenat la seva pròpia rebel·lió en un garbuix musical fet de delicadeses i notable intensitat emocional. Amb la poesia com a eix principal del seu tarannà lletrístic, la formació ha irromput en l’imaginari sensible de tot oient des del seu primer llegat, "Viatges i flors" (2014), fins al darrer, "FEBRER // AGOST" (2022). Entremig, completen una discografia vital amb títols com "Lliure o descansar" (2016) o "sant llorenç" (2020).

FEBRER // AGOST

És el quart llançament discogràfic de JJMR. Aquesta vegada, vesteixen d’un color més llis però amb més capes del que fins ara han portat. Les nou cançons que presenten aquesta tardor arriben directes des d’un cim daurat però ple de pols, d’una generació que que ho té molt clar, però que es fa una boleta de pors, davant una societat que defuig enfrontar-se amb el sentir, que deixa clar que són joves, però no són nous.

 

Els ornaments del nou LP recauen en la producció, obra de Sr. Chen, que ha sumat un to més lo-fi i d’una lluminositat intermitent. La poesia, la veu i la guitarra, segueixen sent les tres potes essencials d’un tamboret que mai desapareix, i que sustenta en un disc que, a diferència de la resta de la seva discografia, ronda per les valls més planeres i de bona visibilitat.

 

Des dels seus inicis, JO JET I MARIA RIBOT ha desencadenat la seva pròpia rebel·lió en un garbuix musical fet de delicadeses i notable intensitat emocional. Amb la poesia com a eix principal del seu tarannà lletrístic, la formació ha irromput en l’imaginari sensible de tot oient des del seu primer llegat, "Viatges i flors" (2014), fins el darrer, "sant llorenç", (2020). Entremig, completen una discografia vital amb títols com "Lliure o descansar" (2016), en el qual els artistes van comptar amb la producció de Jordi Casadesús i Mau Boada, així com el suport de l’equip del Konvent, que s’ha mantingut en les obres posteriors com "Mantra" (2018).

 

Enguany, els del Manresa tornen acompanyats a la percussió per Marina Lluch, renoven aires i esculpeixen un disc deslliurat de certeses, tot entrant en un terreny del tot insospitat. Amb l’equip creatiu de guàrdia format per Elisabet Mateu i Ignasi Ávila, la formació encamina aquesta vegada cap a una direcció desconeguda, independent, directa, un pèl més urbana i ambiguament trivial.

bottom of page