JJMR-SLREP-02H.jpg

Jo Jet i Maria Ribot  

  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Des dels seus inicis, Jo Jet i Maria Ribot ha desencadenat la seva pròpia rebel·lió en un garbuix musical fet de delicadeses i notable intensitat emocional. Amb la poesia com a eix principal del seu tarannà lletrístic, la formació ha irromput en l’imaginari sensible de tot oient des del seu primer llegat, Viatges i flors (2014), fins el darrer, sant llorenç, (2020).

 

Entremig, completen una discografia vital amb títols com Lliure o descansar (2016), en el qual els artistes van comptar amb la producció de Jordi Casadesús i Mau Boada, així com el suport de l’equip del Konvent, que s’ha mantingut en les obres posteriors com Mantra (2018).

 

Enguany, els del Bages tornen, renoven aires i esculpeixen un disc deslliurat de certeses, tot entrant en un terreny del tot insospitat. Amb Sr. Chen a la producció i l’equip creatiu de guàrdia de JJMR, format per Ignasi Ávila, Elisabet Mateu, Queralt Guinart i Berni Puig, entre altres, la formació encamina aquesta vegada cap a una direcció desconeguda, independent, directa, un pèl més urbana i ambiguament trivial. 

EL NOU DISC DE JO JET I MARIA RIBOT ÉS PUBLICARÀ A LA TARDOR DE 2022

L'ESTOL és un vas d’aigua a temperatura ambient. Capaç de despertar tots els sentits però sense esglai, amb afabilitat. El ritme ras però volador de la melodia s’aferra a l’essència impertorbable de Jo Jet i Maria Ribot, que aquesta vegada guanya en profunditat endinsant-se en un conjunt de capes sonores que emboiren el missatge.

 

Tot i la difuminació, ESTOL marca un camí clar cap al punt neuràlgic de la cançó; la força dels dies bons, la remor interior, tot allò que roda sempre en una mateixa direcció i permet la construcció.

 

Com la resta de temes en gestació, ESTOL abraça l’estètica lofi hip-hop i al bedroom pop assenyalant l’inici d’una nova etapa de JJMR, que es diferenciarà per abraçar-se més que mai a la roentor, la nostàlgia i el bàlsam en aquest treball elaborat colze a colze amb la producció del precís Sr. Chen.

SI LA RÀBIA ENS POT és una definició poètica de la revolució juvenil viscuda en les últimes dècades, la que s’ha vist frustrada per generacions anteriors i que s’ha romanitzat i idealitzat per alguns. Amb un ritme estiuenc, fluït i juganer, diferent d’altres cançons del disc, però sense deixar de banda la sonoritat innovadora que han creat amb la producció del Sr. Chen, SI LA RÀBIA ENS POT fa una crítica social que alhora reivindica l’essència més vital d’allò que ens mou per dins. Amb aquesta cançó soft-pop de ritme constant, JO JET I MARIA RIBOT transporten l’oient a la sensació de llibertat estiuenca, i que al mateix temps que ens manté alerta d’allò que ens incomoda.

FEBRER // AGOST és l’últim avançament del proper disc de Jo Jet i Maria Ribot, que portarà el mateix nom que aquest darrer senzill i es publicarà a la tardor.

 

El pas del temps, el neguit fruit d'un futur incert i la pròpia melancolia, amb el biaix poètic que caracteritza la banda, són els ingredients singulars de la nova entrega que veurà la llum el proper novembre. La nova referència redirecciona l’essència del projecte sacsejant-lo i buscant els límits del mateix. Nous reptes, nova sonoritat, nova formació en directe. S’afegeix a l’aventura la jove i potentíssima percussionista Marina Lluch, que sumarà JJMR al currículum d’artistes que ha acompanyat.

 

L’avançament llueix una melodia concisa a guitarra, marca de la casa, però amb l'afegitó de la producció urban-pop que ha aportat Sr. Chen –present en tot el disc–, JJMR prenen les estacions hivern/estiu com a referència per a esbossar l'antítesi que suposen el desig del present i les pors de fer-se gran.