top of page
joans_CAYUELA-5204.jpg

Foto: Ana Cayuela

Joan Peiró Aznar "Amor nòmada"

  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

«Amor nòmada» és la història d’una dècada de viatge, un recorregut pels seus moments i els seus encontres. Un surfeig per les fronteres de la identitat humana, per a reconéixer-nos com a habitants d’un planeta musicat per les nostres experiències. És un homenatge a la reunió, als sopars de baix braç, a la festa, als encontres espontanis, a les amistats, a la intimitat comuna, als moments que compartim amb la gent que estimem o amb la gent que tenim a prop en un instant aleatori: un comiat, una declaració casual d’amor, una estoneta a la llar de foc, el record especial.

 

«Amor nòmada» és alhora jazz de poble i rumba evocadora, vers tradicional a ritme de buleria i intimitat recitada. El valencià hi esdevé punt de trobada entre molts estils i tradicions que arriben ací de lluny i que neixen de gent diversa.

 

"Buenos Aires, Ramala, París, Istanbul, Nairobi, Dodoma, Stellenbosch, Córdoba, Palma de Mallorca, Barcelona, Humauaca, Goteborg… En aquest camí he conegut a persones màgiques, de les quals algunes han col·laborat en el projecte. Cadascuna d’elles aporta un element essencial a l’àlbum".

 

Joan Peiró Aznar és un guitarrista i cantant valencià. Va nàixer a Potries l’any 1989 i el seu recorregut amb la música va començar a la banda del poble, com la majoria dels xiquets valencians. La guitarra d'en Joan reunix elements de moltes tradicions diferents, ja que ha pres forma a través dels seus viatges. L’any 2011, Joan Peiró Aznar va començar un camí que el portà a molts llocs del món: Córdoba, Istanbul, Berlín, Buenos Aires, etc. El compàs flamenc i la melodia jazzera són la farina i l’aigua del seu toc. El seu caràcter com a guitarrista, combina tant la formació acadèmica com la formació de carrer. La seua labor com a músic se centra a aprofundir i enriquir les arrels valencianes a través de la saviesa i riquesa de totes les tradicions que conviuen a la nostra terra.

 

La idea que la música naix de la comunitat i ha d’estar al servei d’ella és central en la carrera de Joan Peiró Aznar. Així va crear la «Jota de Potries»: un projecte en col·laboració amb el grup de danses La Llidonera que va recuperar el ball de jota al poble de Potries. També va realitzar la seua gira «Un món de música» amb els seus dos companys, Shafeeq Alsadi (Palestina) i Prabhat Das (India), pels suburbis de Gothenburg. La idea de la gira va ser portar una conversa a aquestes comunitats sobre com totes les cultures que arriben a una ciutat tenen un valor per a ella i ens poden ajudar a viure en més igualtat i respecte.

 

L’any 2019 es va graduar al programa de músiques del món de la universitat de Gothenburg Suècia, amb l’especialitat de guitarra i llaüt àrab. Així nasqué el seu espectacle «Veus de Tramuntana» un homenatge a la música tradicional valenciana.

 

Professionalment, ha recorregut l’escena folk de Catalunya, el País Valencià, Dinamarca, Suècia i Bèlgica entre d'altres amb el seu projecte «Aigua», juntament amb l’acordionista Lies Hendrix. El duet Aigua tragué el seu primer disc, «Noninó», l’any 2021.

 

L’any 2022 es va reunir als Studis Piccolo de París per gravar l’últim disc d’Ahmad Alkhatib, el mestre de l’oud palestí, amb la companyia de Basil Khoury, al violí i Youseff Hbeisch, a la percussió.

 

bottom of page