top of page
1-1.jpeg

Foto: Magalí Datzira

Iscle Datzira "5 Piano pieces for the left hand"

  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

El compositor Iscle Datzira presenta l'àlbum, "5 Piano Pieces for the Left Hand”.

Són cinc peces per a piano sol. Totes elles escrites per a ser tocades únicament amb la mà esquerra. Aquest projecte, concebut durant l'adolescència de l'artista, veu finalment la llum amb la interpretació de la pianista Arianna Pijoan.

 

Les peces:

1. Post Mortem

2. Unic

3. Ellipses

4. Moon Impression

5. Emerald Symph

 

Cada peça, escrites el 2013, als 18 anys del compositor, ofereixen una fusió d'estil clàssic amb sonoritats modernes, mantenint una coherència melòdica i harmònica diatònica. Aquestes composicions destaquen per un caràcter distintiu, amb frases melòdiques reconeixibles, cadascuna amb seccions i dificultats tècniques úniques.

 

Col·laboració amb Arianna Pijoan:

Arianna Pijoan, la pianista encarregada de portar a la vida aquestes peces, ha dedicat temps i esforç a comprendre i interpretar cada nuance musical. El procés d'enregistrament, realitzat a l'estudi d'Albert Moraleda amb un piano Steinway & Sons gran cua del 1973, va ser una experiència meticulosa que va durar tres dies al maig de 2021.

 

Producció i postproducció:

Malgrat els obstacles, com el robatori del mòbil amb les parts definitives de la gravació, Iscle Datzira va liderar el muntatge de l'àlbum, revisant més de dotze hores de material per seleccionar les "takes" perfectes que donen forma als trenta cinc minuts de música que conformen l'àlbum.

 

Després d'una visita a l'estudi de Josep Roig a Terrassa per la definició del mix final, i amb la col·laboració del mestre del mastering, Raphaël Jonin, a l'estudi de Cordes sur Ciel, el segell discogràfic Microscopi mostra interès en publicar aquest projecte, subratllant la seva excel·lència artística.

 

Iscle Datzira

És un compositor i multiinstrumentista amb una trajectòria eclèctica que abasta des de la música clàssica fins a l'experimentació sonora. Amb "5 Piano Pieces for the Left Hand", Datzira continua explorant noves dimensions musicals i oferint una perspectiva fresca en el món de la composició.

 

Dades tècniques:

Composicions: Iscle Datzira.

Pianista: Arianna Pijoan.

Estudi de gravació: Albert Moraleda.

Mescla: Josep Roig.

Màster: Raphaël Jonin.

bottom of page