top of page
0046-Fotos-rodaje-viu-la-vida-amb-mi-Helena-Camps-saturnostudio-copdeflaix-220123.jpg

Helena Camps "Viu"

  • Instagram - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle

"Viu" és un homenatge a la natura i la vida que mostra la visió actual de la societat a través de les lletres de les cançons de la cantant i compositora Helena Camps.

 

L'àlbum nasqué de l'amor i la connexió que sent l'Helena Camps per la naturalesa i la necessitat de transmetre-ho amb una mirada musical. A través d'una producció musical detallada i una sensibilitat i elegància úniques, l'àlbum convida l'oient a gaudir d'un viatge transformador que mostra tant la bellesa de connectar amb la mare terra com les denúncies del maltractament que la humanitat li fa.

 

Les cançons de l'àlbum són una combinació de composicions pròpies i temes de diferents cultures i gèneres musicals, amb un estil predominant de jazz que inclou temes com "It might as well be spring" de Rodgers & Hammerstein II i "A flower is a lovesome thing" de Strayhorn. També s'inclouen altres gèneres que han influenciat la trajectòria musical de l'Helena, com el folklore català, amb "La dansa de la primavera" de Maria del Mar Bonet, i la música llatina, amb la bossa nova "Chovendo na roseira" de Jobim o el bolero "Amapola" de Lacalle.

 

Per fer realitat aquest projecte, Helena Camps ha treballat amb el trompetista i productor Pol Omedes, així com amb músics de primera línia nacional com Miquel de Riba, Toni Mora, Xavi Castillo i Adrià Claramunt.

 

"Viu" és un projecte en què la cantant s'endinsa en el món de la composició i l'autoexploració per oferir un missatge emotiu i personal que no deixarà indiferent l'oient.

 

Crèdits tècnics:

Helena Camps, veu.

Toni Mora, piano.

Xavi Castillo, contrabaix.

Adrià Claramunt, bateria.

 

Gravat a Vertigo Studios el 21 i 23 de juliol de 2021.

Tècnic de so: Ferran Donatelli.

Mescla: Enric Peinado.

Màster: Jan Valls.

Producció: Pol Omedes.

 

Fotografia: Saturno Studio.

Disseny gràfic: Ester Camps.

 

Concert de presentació del disc: 15 d'abril a la sala Jamboree de Barcelona.

Helena Camps va néixer a Barcelona l'any 1990. Va començar els estudis de guitarra clàssica a l'edat de sis anys. Als quinze anys, va iniciar els estudis especialitzats en Jazz i Música Moderna en Cant al Taller de Músics de Barcelona, complementant-los amb classes de guitarra jazz. Va combinar aquests estudis musicals amb els estudis d'Enginyeria Geològica, graduant-se l'any 2014.

 

El 2019, va obtenir el títol superior al Conservatori del Liceu de Barcelona en l'especialitat de Cant Jazz i Modern, estudiant amb Carme Canela, Celeste Alías i Mayte Alguacil. També va estar estudiant amb la reconeguda cantant i pianista Dena Derose a la prestigiosa universitat KUG (University of Music and Performing Arts Graz) a Graz, Àustria. A més, el 2021, va continuar estudiant amb Carme Canela i va assolir el Barcelona Jazz Master a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

 

Helena Camps ha participat en workshops i classes amb músics de talla internacional, com Cyrille Aimeé, Judy Niemack, Deborah Carter, Jerry Bergonzi, Ingrid Jensen, Eduard Partika, Renato Chico, Michael Kannan, Peter Bernstein, Putter Smith o Chris Cheek, entre d'altres.

 

Des del 2019, ha impulsat el seu projecte Helena Camps sings Anita O'Day, que li ha permès participar en diferents festivals de jazz i escenaris del territori i de la seva ciutat, com el TastJazz d'Arbeca (Lleida), el Jazz a la Boca, Nits de jazz amb sopar a l'Orfeó Catalonia, l'Onair jazz series a Sant just Desvern (Barcelona), el Jazz al Gimnazz a Barcelona, el A tot jazz! del centre cívic Urgell, la Trobada Jazz de Fonz o la Nova Jazz Cava de Terrassa (Barcelona). La banda que l'acompanya és un quintet de luxe format per Pol Omedes (trompetista), Rai Paz (guitarrista), Joan Casares (bateria) i Pau Sala (contrabaixista).

 

A part d'aquest projecte a quintet, també forma part del trio format per veu, trompeta i guitarra Helena Camps Trio, del duet de veu i guitarra Vogui Duo i del duet de guitarra, veu i trompeta Pol Omedes & Helena Camps.

 

Ha actuat en prestigiosos escenaris i festivals com La Pedrera (Barcelona) o el 48è Festival Internacional de Jazz de Barcelona (2016) en el cicle Noves veus del Jazz. També va actuar en importants sales i festivals de Graz, Àustria, durant la seva estada allà, com la sala Helmut-List- Halle o el Royal Garden.

 

A més de la seva carrera com a concertista, també combina la seva faceta com a professora de cant i directora de coral, impartint classes de cant modern i jazz i dirigint cors en diverses escoles i centres de música com El Faristol (Escola Municipal de Música de Roda de Ter i l'Esquirol - Barcelona) des del setembre de 2019, l'Escola Pia Balmes de Barcelona des de 2020, i el Taller de Músics des de desembre de 2022.

 

Després de l'èxit del seu primer projecte, Helena Camps es dedica a explorar els seus talents com a compositora i a crear un projecte més personal i arriscat. El resultat d'aquesta aventura és el seu primer àlbum en solitari, "Viu", una obra que reflecteix la seva visió i la seva evolució com a artista.

bottom of page