top of page
external-file_edited.jpg

Gorka Garay Strings  "Third Moon of Jupiter"

  • Instagram - Grey Circle

El saxofonista Gorka Garay s'endinsa, en el seu tercer treball, en nous territoris sonors fusionant l'usual quartet de jazz amb el quartet de corda clàssic.

 

La seva experimentació apassionada, allunyada de convencionalismes, aconsegueix fer néixer un jazz mutant, que ens dibuixa mons sonors sorprenents.

 

"Hapiness flows through ears" és un tema pop-jazz amb influències africanes que té el desig de complaure'ns amb el que significa el seu propi títol. Maceo Parker, Joshua Redman o Stanley Turrentine són presents en la melodia de "Soul opens a path". "Third moon of Jupiter", per altra banda, ens transporta a l'impressionisme clàssic i al jazz modal dels seixanta, donant pas a un jazz eteri i galàctic. "If i was a bird" passa d'una textura que s'apropa al choro brasiler a una sonoritat més aviat índia. Dues cèl·lules rítmiques conformen l'original composició "Aehaa Aehoo". Els temes més espirituals de Coltrane dels seixanta han inspirat "Travelling to the unknown", homenatge a la mort de l'àvia de l'artista. El tema més punyent és "Imaginary enemies", que desborda, a través de la repetició, l'energia pròpia d'un estat de trànsit emocional. Per acabar, "Beneath the crimson night" és una espècie de bonus track, un còmic visual-musical basat en una història de por de ciència-ficció.

 

 

 

 

Gorka Garay (Barcelona, 1978)

Va iniciar els seus estudis musicals a l'Escola Municipal de Música de Molins de Rei. Va continuar el seu viatge al Conservatori del Liceu, explorant la música clàssica i perfeccionant la seva tècnica. Però la set de coneixement el va portar més enllà, obtenint un títol de grau superior a l'ESMUC, especialitzant-se en jazz al nivell equivalent a un màster.

 

Gorka Garay també és un apassionat educador i ha exercit com a docent a les escoles de música d'Esplugues de Llobregat, Ponts, Esparreguera i Castellbisbal.

 

La discografia de Gorka Garay és un viatge emocionant a través de diversos mons musicals. Ha participat en les gravacions de diferents discs de El cazador de luz, Outer space, Roc Calvet, Toni Vaquer, Anna Briz, Sidonie, Girona Jazz Project, Quartet de saxos i Hamsa Hamsa.

 

El saxofonista ha tocat en directe amb les prestigioses Big Band de Terrassa, Big Banana Reunion, GJP amb Guillermo Klein i també amb el Saxofonista i compositor Bob Mintzer. El 2022 va actuar amb el prestigiós saxofonista Jean Toussaint i la banda Jazz Messengers liderada pel Bateria Art Blekey. També ha tocat amb Maria Schneider, Tim Garland, Bob Sands i amb la Big band de L'ESMUC.

 

Dues de les seves composicions han estat incloses en el prestigiós llibre "The Spanish Real Book", un honor reservat per als solistes espanyols més destacats com Chano Dominguez, Andrea Motis, Carles Benavent, Joan Chamorro, Marco Mezquida, Tete Montoliu i Josep Mas Kitflus entre d'altres.

 

Dades tècniques:

Gravat a Medusa Estudio l'1 i 2 de febrer del 2023.

Enginyer de so: Quique.

Masterització: Juanjo Muñoz (Catmastering).

Disseny i fotografia: Júlia Cortés.

bottom of page