top of page
OFICIAL_low.jpg
  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Germà Negre "Filomena"

Germà Negre celebra enguany el 10è aniversari de la formació, i ho fa amb la publicació de dos senzills ben especials, el primer d'ells, aquest "Filomena".

 

"Filomena"

L'origen d'aquesta cançó popular podria estar en un cuplet de l'any 1923 escrit per Manuel Sugrañes i el músic P. Requena (pseudònim de Joan Costa). Segons el músic i animador Miqui Giménez, excomponent del grup "Els ministrils del Raval", la versió eròtica és un pasdoble de 69 estrofes carregat de "segones intencions" escrit per J.M. Torras, de Castellar del Vallès, i Josep Milà "l'Onclo" de Vilafranca del Penedès. 

 

Aquest tema, que s'ha anat fent popular al llarg dels temps en aplecs, trobades, concerts, focs de camp i tavernes i ha estat versionat per grups com Follim Follam, Els ministrils del Raval o Les Absentes, arriba ara de la mà de Germà Negre amb una adaptació festiva i elèctrica amb la col·laboració de la Flora Sempere de El Diluvi. En aquesta ocasió, el grup pretén divulgar la cultura popular i l'enfocament estripat, despreocupat i barroer de l'època en què es cantaven cançons com aquesta, amb el contrast d'una societat cada vegada és més crítica.

bottom of page