top of page
Francesc_Sans_092_edited.jpg

Foto: Carles Cubos

Francesc Sans  "L'infinit"

  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

L'INFINIT és el primer treball en solitari del cornamusaire Francesc Sans. Després d’un llarg bagatge escampant notes arreu, ara ha arribat el moment que la petja es torni marca, i s’ha decidit a donar veu a les seves inquietuds més personals. Perquè al cap i a la fi, aquest disc és un reflex del que vol ser: una cornamusa del segle XXI amb les arrels ben enfonsades però amb unes branques que van d’aquí cap allà, sense complexes.

 

I així és com neix aquest treball, un recull eclèctic d’onze temes creats a partir de tonades tradicionals, pròpies, o versionades amb olor de terra i color mediterrani que ballen jotes i rumbes, canten a l’amor i ploren per les guerres, viatgen pel país de sud a nord i fan festa a tothora, una veritable banda sonora de la nostra terra.

 

La cornamusa n’és el fil conductor, sempre embolcallada de guitarres i guitarrons, llaüts i arpes, violins, acordions, pianos i contrabaixos,  i tot tipus de percussions, tots ells tocats per veritables referents en la música tradicional. I també hi podreu sentir les màgiques veus de Mariona Escoda, l’Ester G. Llop, Josep Aparicio "Apa" i Heura Gaya.

 

L’INFINIT ha estat cuinat a foc lent entre l’hivern del 2019 i la primavera del 2021 als estudis "Echostudio" de Valls. Tant l’enregistrament com l’edició, la mescla i el màster han anat a cura de Jaume Martínez Ballesté. Ha estat coproduït per Manel Martorell, Josep Mateu, Jaume Martínez i Francesc Sans.

 

Aquest treball s’ha enriquit amb les aportacions de nombrosos col·laboradors, tots ells referents de la música tradicional: Guillem Anguera (acordió), Josep Aparicio "Apa" (cant), Carles Belda (Acordió), Ester G. Llop (veu), Heura Gaya (veu), Iris Gayete (flabiol i tamborino), Pere Joan Martorell (flabiol i tamborino), Josep Maria Ribelles (arpa), Pep Toni Rubio (flauta), Rafalito Salazar (guitarra i bongos); a més d’altres musics que s’han mirat la tradició des d’una altra perspectiva: Artemi Agràs (contrabaix), Albert Carbonell (violí), Mariona Escoda (veu), Alexis Lanza (Violoncel), Pep Mateu (piano i sintetitzadors) i Topata (cajón).

bottom of page