top of page
Foto promocionial Eva verde & Danilo Tarso 4 - Laura Soriano_edited.jpg

Foto: Laura Soriano

Eva verde & Danilo Tarso  
"Chrysalis"

  • Instagram - Grey Circle

“Chrysalis”, el primer àlbum d'Eva Verde & Danilo Tarso.

L’Eva Verde, cantant catalana ben reconeguda dins l’escena musical barcelonina, coneix durant la seva residència a Italia al pianista Danilo Tarso, guanyador del Premi Lelio Luttazzi 2019 com a millor jove pianista de jazz italià.

 

"Chrysalis" representa la fase de la metamorfosi musical en la qual l’Eva i en Danilo ens desvetllen els seus mons musicals, colorits i eclèctics en estils i idiomes. Melodies virtuoses amb lletres en català i castellà s’alternen amb melodies més líriques en italià, fins a cançons inspirades en cantautors americans en anglès. Les composicions per a piano de Danilo Tarso, nascudes instrumentals, es transformen en cançons amb lletres bordadas a mida per Eva Verde; per la seva banda, les cançons de l’Eva troben una nova dimensió camerística per a veu i piano evocant la tradició dels lieder romàntics.

 

Dades tècniques:

Eva Verde, lletra, veu i producció.

Danilo Tarso, composició, piano i producció.

 

Enregistrat el 6 i 7 de Febrer de 2023 a Virus Studio (Siena, Itàlia).

Alessandro Guasconi, tècnic de so, mescla i màster.

 

Piano: Steinway & Sons - Model D.

 

Laura Soriano, foto de la portada.

Eva Verde

És una de les veus més prometedores de l’escena musical a Barcelona. Es troba en actiu amb artistes tant nacionals com internacionals, entre els quals destaquen David Xirgu, Demian Cabaud, Chino Swingslide, The Summer Lovers, Piero Frassi, Danilo Tarso i Eddie Mejía. Ha col·laborat amb artistes com Clara Peya, Hugo Aran, Celeste Alías i Publio Delgado, entre d’altres.

 

Ha actuat a emblemàtics teatres, sales i clubs d’arreu de Catalunya: Sala Luz de Gas, Milano Jazz Club, la Pedrera, Centre Artesà Tradicionàrius, Teatre de l’Aurora (Igualada), Recinte Modernista de Sant Pau, Centre Cultural Casa Elizalde, Espai Jove Bocanord, Teatre Segarra (Santa Coloma de Gramanet), Casino de Caldes de Montbui, Harlem Jazz Club i l’Ateneu Barcelonès. També ha participat en festivals com El Brot (2018), el Lali Jove (2019), el Nomad Festival (2021) i ha actuat a les Festes de la Mercè sota la direcció del saxofonista Perico Sambeat (2020). Des de l’any 2022 es fa notar dins l’escena musical italiana i actua a espais com el Chiodo Fisso i l’InStabile (Florència), Il Dono (Colle Val d’Elsa), Villa Lazzarino (Pisa) i Lentisco (Livorno).

 

Entre els seus treballs discogràfics com a solista destaquen la nova edició del programa de TV3 "Folc a l'estudi" (2020), presentant divuit composicions originals, i la publicació del seu primer àlbum amb música també original anomenat “Unexpected” (2020). Cal destacar també la seva col·laboració, com a corista i ajudant de producció musical a: “Un moment per aturar-se” (2018) del grup Vent Endins i “Postal de la Mediterrània“ (2021) del Manel Joseph, líder de l’Orquestra Plateria.

 

Va iniciar els seus estudis de piano clàssic amb cinc anys, i dos anys més tard els va complementar amb classes de flauta dolça, cant coral i llenguatge musical a l’Escola Municipal de Música de Sant Andreu. Mentre continuava rebent formació musical, va començar la carrera de Biologia a la Universitat de Barcelona. Cinc anys després, ja amb el títol de biòloga i amb un màster en Fisiologia Integrativa, va decidir apartar la ciència per a dedicar-se plenament a la seva altra passió, la música, aprofitant que la Fundació Ferrer-Salat la va escollir com a beneficiària de la beca completa per a realitzar els estudis superiors de música al Conservatori de Música del Liceu de Barcelona dins la modalitat de Cant Jazz i Música Moderna (2019).

 

L’any 2021 es trasllada nou mesos a Itàlia per completar els seus estudis musicals al Siena Jazz (SJU), on ha tingut l’oportunitat de rebre formació de músics internacionals com Gerald Clayton, Kendrick Scott, Michael Mayo, Kevin Hays, Sara Serpa, Theo Bleckmann, Jo Lawry, Lage Lund, Jason Palmer, Fabrizio Sferra, Marco Colonna i Alessandro Paternesi.

 

Té experiència com a professora de cant, de piano i de llenguatge musical a escoles (Mare de Déu dels Àngels), centres cívics (Casa Elizalde i Centre Cívic Fort Pienc) i a particulars. 

 

Danilo Tarso

Va començar a estudiar piano als treze anys i va continuar els seus estudis al Conservatori "Giovanni Paisiello" de Taranto, per després graduar-se l'any 2014 amb les qualificacions més altes i matrícula d’honor. Durant la seva formació va assistir a classes magistrals i particulars amb alguns dels pianistes italians més reconeguts (Bruno Canino, Roberto Cappello, Pierluigi Camicia i Michele Marvulli).

 

De seguida va mostrar interès per la improvisació i la composició tocant d'oïda i escrivint composicions originals; va descobrir el jazz, que basa la seva essència en la improvisació i la interpretació. Després d'acabar els seus estudis de piano clàssic va decidir estudiar jazz i es va traslladar a Siena per estudiar a la "Siena Jazz University" on va obtenir el títol de grau i de master en Piano Jazz també amb les qualificacions més altes i matrícula d’honor. Durant aquest llarg període va poder conèixer i estudiar amb mestres d'arreu del món com Franco D'Andrea, Yonathan Avishai, Stefano Battaglia, Ralph Alessi, Aaron Parks, Joe Sanders, Seamus Blake, Greg Hutchinson i molts altres.

 

Va començar la seva activitat concertística amb vint anys, actuant en concerts de piano solista interpretant repertori clàssic (música de J.S.Bach, Scarlatti, Debussy, Schumann, Liszt i Beethoven), estàndards de jazz i música improvisada.

 

Als vint-i-quatre anys va començar a actuar com a pianista de jazz en diverses formacions (va tocar amb músics com Logan Richardson, Joe Sanders, Nasheet Waits, Markus Stockhausen, Ralph Alessi, Gaetano Partipilo, Maurizio Giammarco, Giovanni Falzone, Daniele Roccato, Roberto Ottaviano i molts altres) tenint l'oportunitat de tocar en importants sales de música com La Fenice de Venècia, el Bimhuis d'Amsterdam, l'Auditorium Parco della Musica de Roma, l'I.I.C de París (França), el BMC de Budapest (Hongria) fins al Teatre Cívic Sai Wan Ho de Hong Kong (Àsia). Alguns dels seus concerts s'han retransmès a RAI 5.

 

Des del 2017 col·labora amb la prestigiosa Accademia Chigiana de Siena com a Mestre Col·laborador del clarinetista David Krakauer i com a pianista del "Chigiana Keyboard Ensemble", un conjunt format per més d’un piano nascut l'any 2021. Des del 2019 fins al 2023 ha impartit classes de Piano i Ensemble a la fundació Siena Jazz i als seminaris d'estiu "Kind Of Blue".

 

El juny de 2019, a la Casa Del Jazz de Roma, va rebre el "Premi Lelio Luttazzi" per part de la Fundació Lelio Luttazzi com a millor jove pianista de jazz italià.

 

Actualment, es troba en actiu amb el seu projecte en solitari “Pianeta Solo” a més de col·laborar en altres projectes amb artistes com “Chrysalis” amb Eva Verde, “Still We Dream” amb Donatella Montinaro i “Terrestre” amb Beatrice Arrigoni Quartet.

 

Entre els seus treballs discogràfics destaquen “Locomotive Young Jazz Live Compilation” (2015), “The good storyteller” d'Elisabetta Guido (2016), “Playing chess keyboard” (2019), “Coaction” (2020), “Still we dream” (2023), i “Terrestre” de Beatrice Arrigoni Quartet (que serà publicat el 2024).

bottom of page