Captura de Pantalla 2019-10-07 a les 20.

12x6 Guitarra | Escola de Barcelona (CD + DVD)

Barcelona i la guitarra clàssica.

Amb Ferran Sor, Francesc Tàrrega, Miquel Llobet, Emili Pujol o els Germans Regino i Eduardo Saínz de la Maza, #Barcelona ha estat associada al desenvolupament i evolució de la guitarra clàssica a través d'alguns dels noms més importants de la història de la guitarra, que han residit o nascut a la ciutat. Aquesta tradició continua en els nostres dies amb Carles Trepat, Toti Soler, Feliu Gasull o Fernando Alonso.

 

Un triple homenatge.

Amb la intenció de plasmar aquesta escena rica i diversa de la guitarra clàssica espanyola i catalana, clàssica que també beu de la música popular i del flamenc, aquest disc proposa un triple homenatge: a l'escola de guitarra que s'ha gestat a Barcelona des del segle XVIII a través dels seus representants actuals, a Fernando Alonso, que a amb els seus magnífics arranjaments possibilita disposar un repertori comú com a punt de trobada per a els guitarristes i finalment a la guitarra mateixa, instrument meravellós i universal.

 

Un CD, un projecte fotogràfic i un DVD.

12x6 és un disc llibre que, a més dels 18 temes arranjats per Fernando Alonso de música de totes les èpoques i que va de Chopin a Chaplin i de Nino Rota a Edith Piaf, inclou un perfil íntim de cada un dels intèrprets i un retrat fotogràfic fet expressament per al projecte, un disseny de l'artista Victòria Campillo, i un makin of de l'enregistrament, en DVD.

 

Intèrprets.

FERNANDO ALONSO / CARMEN BECERRA / JUAN BECERRA / NORA BUSHMANN / FELIU GASULL / PEDRO JAVIER GONZALEZ / STEFANO GRONDONA / MARIO MAS / ERNEST MARTINEZ / LAURA MONDIELLO / TOTI SOLER / EKATERINA ZÁYTSEVA