top of page
low_Els Berros de la Cort Foto_ Anna Gai

Foto: Anna Gainza

  • YouTube - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Els berros de la cort "Torb"

Els Berros de la Cort presenten per primera vegada un repertori d’autoria pròpia. Una proposta de creació que manté la sonoritat característica del grup cultivada durant més de dues dècades de recerca i reinterpretació de la música medieval.

 

Torb (Microscopi, 2019) és el quart àlbum de la formació gironina, és un disc amb una forta personalitat que connecta tradició i innovació. Una proposta única en l’àmbit de les noves músiques d’arrel pel tipus d’arranjaments i l’ús singular que el grup fa dels instruments d’època i tradicionals; instruments amb una llarga història però vius i molt presents en la música folk catalana actual.

 

Onze vents del món donen nom a les onze peces instrumentals que formen el disc. Unes cançons que s’inspiren en les arrels de la música popular catalana i mediterrània, i es deixen seduir també per una sonoritat èpica i ancestral.

 

Crèdits:

 

El disc es va enregistrar l’hivern de 2019 a l’estudi que el mateix grup té a Girona, i ha estat mesclat i masteritzat per Carles Xirgo als Estudis 44.1 d’Aiguaviva al mes de juny. Les il·lustracions i el disseny gràfic del disc són obra d’Oriol Tuca.

 

Els Berros de la Cort són:

 

Jordi Batallé_ percussions

Gavin Buckley_ bouzouki irlandès

Roger Cucurella_ clarinet baix i tarota

Elda Daunis_ viola de roda

Marc Daunis_ gralla, sac de gemecs, cornamuse du centre, biniou i alboka

Xus Jiménez_ percussions

Alba Logan_ gralla i tarota

bottom of page