top of page
FOTO ÈLIA LUCAS QUARTET (autor Anton tendero) 3.jpg

Èlia Lucas quartet  "Introspecció"

“Introspecció", el primer disc d'Èlia Lucas Quartet.

 

Amb l’expressió del so personal com a prioritat en la música, Èlia Lucas aposta per un projecte propi i apassionat amb una sèrie de composicions íntimes, buscades des de la senzillesa, intuïció i honestedat. 

 

Els temes ofereixen un viatge a través de dinàmiques, textures i melodies, donant la màxima expressió a la sensibilitat de cada músic. Al llarg dels darrers anys les cançons han crescut amb els quatre membres del grup, músics joves amb una manera comuna d’entendre la música col·lectiva: Edu Pons al saxo, Tomàs Pujol al contrabaix, Kike Pérez a la bateria i Èlia Lucas al piano. Les influències musicals que s’hi poden apreciar van des de la música clàssica, passant pel pop i el soul, fins al jazz dels 70, 80 i 90.

 

 

Crèdits tècnics:

Èlia Lucas - piano i composicions.

Edu Pons - saxo soprano i alto.

Tomàs Pujol - contrabaix.

Kike Pérez - bateria.

 

Gravat els dies 14, 15 i 16 de setembre a El Local Estudi.

Enregistrament i mescla: Marc Piña.

Màster: Marc Usano.

 

Fotografies: Alex Griffin, Anton Tendero i Maud Sophie.

Portada: Anton Tendero i Isabel Vega.

Disseny gràfic: Isabel Vega.

 

Èlia Lucas (Vilafranca del Penedès, 1996). Pianista i compositora. Llicenciada en el grau superior d’interpretació de Jazz al Taller de Músics ESEM de Barcelona, on resideix actualment i on també és docent a diverses escoles de música. Ha estat becada tres anys consecutius per SGAE. La seva formació com a pianista segueix al CMMB, on en l'actualitat, cursa els estudis de Grau Professional de música clàssica.

 

Com a intèrpret a hores d'ara lidera el seu quartet i forma part de formacions ben diverses com Cristina Amils 4et (jazz clàssic i modern), Gardenias (boleros), Funky Souls (versions), Matilda (indie pop), Kike Pérez Quintet (jazz original) i és la pianista de la Micaela Chalmeta Big Band (dir. David Pastor).

 

Ha actuat en diversos festivals com el 12 Hores de Jazz a la Ronda, Els Set Inferns, festival Connexions, NB Fest de Pamplona, Festival de Jazz de València, i també en sales com el Jamboree, l’Apolo, l’Ateneu Harmonia, Casa Figari, sala Mutuo, Jove Teatre Regina, El Forat Del Pany i La Cúpula, entre d’altres.

 

Edu Pons (Saragossa, 1989). Saxofonista i compositor. Els seus viatges han anat des del jazz fins al folk, des de la música clàssica a la improvisació lliure. Amb la transmissió de sentiments com a màxima, té els seus orígens al soul i R&B més agressiu de Saragossa per a després establir-se a Barcelona, fundar els seus propis projectes i estudiar al Taller de Músics.

 

Desenvolupa una veu personal que orbita entre els xiuxiuejos onírics i els brams salvatges. Ha tocat en formacions com Omar Sosa & Taller de Músics Ensemble i en el projecte de la contrabaixista Giulia Valle “Carlos Cano en Clave de Jazz”. També és fundador dels grups In Roots, Hulm i Lidia Facerías & Edu Pons.

 

Kike Pérez (La seu d'Urgell, 1993). Graduat a l’ESEM Taller de Músics de Barcelona, on rep també nombroses masterclasses de la mà de Jorge Rossy, Eliot Zigmund, Chano Domínguez, Pat Martino, Steve Bailey, Jorge Pardo o Carles Benavent entre d’altres.

 

La seva versatilitat l’ha portat a treballar en projectes sobretot jazzístics, però també ha actuat i gravat en projectes de música tradicional, Hip Hop, o flamenco. Guardonat per les Juventudes Musicales de España dins el Festival de Jazz Voll Damm Barcelona 2020, és becat per la AC/E (Acción Cultural Española) i viatja a Itàlia on participa en seminaris a escala europea i on queda finalista al FARA JAZZ AWARDS 2019 com a segon millor grup de jazz en viu.

 

Actualment, està sota el patrocini d'Anatolian Cymbals i compta amb l'experiència d’haver actuat amb diferents formacions a gran part de clubs i festivals de jazz del país i part d’Europa.

 

Tomàs Pujol (Banyoles, 1995). Baixista i contrabaixista amb una trajectòria musical molt àmplia on apareixen diferents estils de la música moderna, neo-soul, pop, rock i jazz entre d’altres. 

 

Premiat per la revista Enderrock en la categoria d’Artista revelació́ 2018 amb el grup La Folie i premiat també per l’enderrock per el millor disc de música familiar 2019, amb el grup Pot Petit. Recentment ha estat seleccionat per un jurat del Taller de Músics de Barcelona i el virtuós pianista Chano Domínguez per a formar part del projecte “Chano Domínguez & Taller De Músics Ensemble”.

 

Ha rebut classes de diferents professors com ara Martin Leiton, Manel Fortià i Miquel Angel Cordero.

 

  • Instagram - Grey Circle
bottom of page