top of page
FOTO ÈLIA LUCAS QUARTET (autor Anton tendero) 3.jpg

Èlia Lucas quartet  "Natural"

Èlia Lucas quartet presenta el senzill "Natural", que formarà part del seu primer àlbum “Introspecció", que es publicarà el 8 de juny de 2023.

 

"Natural" és senzillesa. Ressonància. Connexió amb el so. És una carta de presentació de la música d’Èlia Lucas i els músics que l'acompanyen amb qui comparteixen passió per la música col·lectiva i la improvisació, enteses des de l’escolta, la intuïció i la dinàmica.

 

En aquest primer avançament, "Natural" aprofita la ressonància del piano perquè el so del saxo ens transporti a un altre paisatge. Fou la primera composició de la pianista, un inici en el camí de mostrar-se i expressar-se.

 

Èlia Lucas (Vilafranca del Penedès, 1996). Pianista i compositora. Llicenciada en el grau superior d’interpretació de Jazz al Taller de Músics ESEM de Barcelona, on resideix actualment i on també és docent a diverses escoles de música. Ha estat becada tres anys consecutius per SGAE. La seva formació com a pianista segueix al CMMB, on en l'actualitat, cursa els estudis de Grau Professional de música clàssica.

 

Com a intèrpret a hores d'ara lidera el seu quartet i forma part de formacions ben diverses com Cristina Amils 4et (jazz clàssic i modern), Gardenias (boleros), Funky Souls (versions), Matilda (indie pop), Kike Pérez Quintet (jazz original) i és la pianista de la Micaela Chalmeta Big Band (dir. David Pastor).

 

Ha actuat en diversos festivals com el 12 Hores de Jazz a la Ronda, Els Set Inferns, festival Connexions, NB Fest de Pamplona, Festival de Jazz de València, i també en sales com el Jamboree, l’Apolo, l’Ateneu Harmonia, Casa Figari, sala Mutuo, Jove Teatre Regina, El Forat Del Pany i La Cúpula, entre d’altres.

 

Edu Pons (Saragossa, 1989). Saxofonista i compositor. Els seus viatges han anat des del jazz fins al folk, des de la música clàssica a la improvisació lliure. Amb la transmissió de sentiments com a màxima, té els seus orígens al soul i R&B més agressiu de Saragossa per a després establir-se a Barcelona, fundar els seus propis projectes i estudiar al Taller de Músics.

 

Desenvolupa una veu personal que orbita entre els xiuxiuejos onírics i els brams salvatges. Ha tocat en formacions com Omar Sosa & Taller de Músics Ensemble i en el projecte de la contrabaixista Giulia Valle “Carlos Cano en Clave de Jazz”. També és fundador dels grups In Roots, Hulm i Lidia Facerías & Edu Pons.

 

Kike Pérez (La seu d'Urgell, 1993). Graduat a l’ESEM Taller de Músics de Barcelona, on rep també nombroses masterclasses de la mà de Jorge Rossy, Eliot Zigmund, Chano Domínguez, Pat Martino, Steve Bailey, Jorge Pardo o Carles Benavent entre d’altres.

 

La seva versatilitat l’ha portat a treballar en projectes sobretot jazzístics, però també ha actuat i gravat en projectes de música tradicional, Hip Hop, o flamenco. Guardonat per les Juventudes Musicales de España dins el Festival de Jazz Voll Damm Barcelona 2020, és becat per la AC/E (Acción Cultural Española) i viatja a Itàlia on participa en seminaris a escala europea i on queda finalista al FARA JAZZ AWARDS 2019 com a segon millor grup de jazz en viu.

 

Actualment, està sota el patrocini d'Anatolian Cymbals i compta amb l'experiència d’haver actuat amb diferents formacions a gran part de clubs i festivals de jazz del país i part d’Europa.

 

Tomàs Pujol (Banyoles, 1995). Baixista i contrabaixista amb una trajectòria musical molt àmplia on apareixen diferents estils de la música moderna, neo-soul, pop, rock i jazz entre d’altres. 

 

Premiat per la revista Enderrock en la categoria d’Artista revelació́ 2018 amb el grup La Folie i premiat també per l’enderrock per el millor disc de música familiar 2019, amb el grup Pot Petit. Recentment ha estat seleccionat per un jurat del Taller de Músics de Barcelona i el virtuós pianista Chano Domínguez per a formar part del projecte “Chano Domínguez & Taller De Músics Ensemble”.

 

Ha rebut classes de diferents professors com ara Martin Leiton, Manel Fortià i Miquel Angel Cordero.

 

Crèdits tècnics:

Èlia Lucas - piano i composicions.

Edu Pons - saxo soprano i alto.

Tomàs Pujol - contrabaix.

Kike Pérez - bateria.

 

Gravat els dies 14, 15 i 16 de setembre a El Local Estudi.

Enregistrament i mescla: Marc Piña.

Màster: Marc Usano.

 

Fotografia: Alex Griffin, Anton Tendero i Maud Sophie.

Portada: Isabel Vega i Èlia Lucas.

  • Instagram - Grey Circle
bottom of page