DaniLQ_024_f_edited.jpg

Foto: Blanche Carreras

  • YouTube - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Dani López Quartet "El que fan les coses quan no les mires"

El que fan les coses quan no les mires” és el resultat d’anar pel món amb ulls i orelles ben obertes. La fascinació de Dani López per la realitat quan l’observa de prop, ha fet que coses aparentment ordinàries com el so d’una cafetera, o l’àvia de l’artista rondinant, s’hagin transformat en el material des del qual ha teixit les cançons.

 

Per articular aquesta fantasia, fa equip amb l’Andreu Moreno a la bateria i SPD, en Vic Moliner al contrabaix i sintetitzador de baixos i l’Alejandro Esperanza al piano, Rhodes i sintetitzador. Dani López toca saxos, la flauta, el piano, sintetitzadors i canta.

 

La manera com es tracten els instruments, així com el so propi de cadascun dels components, i una metodologia de treball en grup concreta, busca una nova forma d’enforcar les possibilitats del quartet, obtenint una gran riquesa, entre l’experimentació i la tradició. El resultat és una sonoritat que navega entre el jazz, la música de cambra contemporània, la música d’arrel i el pop.

 

El procés d’enregistrament i mescla del disc també ha estat en consonància amb la direcció artística del projecte: s’ha gravat el disc durant tres dies als estudis Ground de Cornellà de Terri, però enlloc de dur el material fresc a mesclar, s’ha estat un mes treballant molt lentament amb la post-producció de les cançons. El compositor no només ha triat les millors preses i ha fet alguns recordings, sinó que algunes decisions que tenen a veure amb l’estructura dels temes han estat preses després de la gravació. El disc l’ha mesclat en Panxii Badii, buscant un so homogeni per tot el disc, però alhora flexible al món sonor de cada cançó.