top of page
Clavellina_2.jpeg

Cati plana i Jordimaria Macaya
"Músiques per emportar-se a illes desertes"

Anar a parar a una illa deserta, pot ser fruit de diferents fenòmens: l'atzar, la voluntat, el despropòsit o la desorientació, entre d'altres. En el cas de la “Clavellina d'aire”, la motivació del projecte compartit entre els dos membres d'aquest duet, podríem reduir-la a un anhel irrefrenable de curiositat. Curiositat per un repertori popular que desperta ànsies de reinterpretar. Curiositat per veure que és el que passa quan es crea una peça de música inèdita, basada en les idees que es tenen sobre el passat tradicional, tant personal com del territori. Curiositat, en definitiva, de posar en comú aquest material musical i humà, i anar-lo desgranant en escenaris, davant de públics reals i, per tant, heterogenis.

 

S'ha necessitat una selecció, s'ha triat un mitjà de trasllat, s'ha desitjat arribar a una illa, reflex de totes les utopies que ens defineixen. En definitiva, tot aquest procés de creació i vivències respon a la clàssica qüestió: què t'emportaries, si haguessis d'anar a una illa deserta?

O, sent sincers... com seria la teva illa deserta?

O, destriant el gra de la palla... estaríem parlant de la qualitat de la relació amb... la nostra solitud?

 

 

Dades tècniques:

Cati Plana: acordió diatònic, composició i adaptació.

Jordimaria Macaya: viola i veus, composició i arranjaments / textos i disseny.

Jordi Rotés: tècnic de gravació i edició.

Ferran Conangla: mescles i masterització.

Carme Invernón: il·lustracions.

Taller Claror: muntatge del llibret.

Marc Figuerola: composició i maquetat del llibret.

Seugràfic: impressió.

Produccions Odradek: producció.

 

Gravació i edició de so:

29/9/22 - "JUST ABANS" a la cava de l'hotel de "La Font del Genil" d'Arsèguel (Alt Urgell).

30/9/22 - "EL VIATGE" a la Font Vella d'Arsèguel (Alt Urgell).

1/10/22 - "A L'ILLA" al Santuari del Boscalt d'Ansovell (Alt Urgell).

5/10/22 - edició a l'estudi de Jordi Rotés (JART) a Igualada (Anoia).

30/11/22 - mescles i masterització amb en Ferran Conangla al Passatge de Tasso 3A (Barcelonès).

Cati Plana (Figueres, 1976)

Professora d'acordió diatònic a l'Esmuc, al Centre Artesà Tradicionàrius, a l'Aula de Música Tradicional i Popular de Tortosa, a l'Aula de Sons de Reus i a l'Escola Folk del Pirineu. Ha treballat en la investigació etnomusicològica per a la Fundació Privada Artur Blasco. Darrerament ha publicat el tercer volum de la col·lecció Balls i danses del Pirineu (C.A.T. Edicions) i en prepara el quart. Ha tocat en diferents grups: Acordionistes del Pirineu, Sol de Nit, duet amb en Marc Egea, Marsupialis, Heura Gaya i El Pont d'Arcalís. Actualment forma part dels projectes: Els 3 peus del Gat, Tren Seeger, Adolfo Osta, La Viu-viu, l'OMAC, el duet de Cati Plana i Pau Puig i Clavellina d'Aire.

 

Jordimaria Macaya (Barcelona, 1958)

Va estudiar teatre, putxinel·lis i música en les vessants clàssica (Conservatori Municipal de Barcelona i Conservatori del Liceu), electroacústica (Fonos) i jazz (Taller de Músics). Ha format part de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà i de l’Orquestra de Cambra del Garraf. Ha estat instrumentista de viola en el Quartet Indiano de corda i fundador del grup de música barroca Ínsula Baratària. També va fundar l’orquestra de ball La Singular i posteriorment va tocar a l’Orquestrina Galana i al Quintet Fibonacci. Actualment, després de col·laborar amb els grup de música tradicional El Pont d’Arcalís, s'ha incorporat al grup La Viu-viu i ha format, juntament amb la Cati Plana el duet Clavellina d'aire; en aquest àmbit també ha tocat en els grups Ministrers de la Vilanova i l’Home del Sac. És professor de viola a l’Escola i Conservatori de Grau Professional de Música de Vic (Emvic) i de violí, a l'Escola Folk del Pirineu. També ha col·laborat com a professor a l’Aula de Música Tradicional a Vila-seca. Darrerament ha estat el creador de “Produccions Odradek”, amb espectacles de música i teatre d'objectes, ombres, cinema etc.

 

bottom of page