top of page
Cati Plana i Pau Puig (autora Mary Chanc

Foto: Mary Chancay Bohorquez

  • YouTube - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Cati Plana i Pau Puig  "Tretze vares"

Cati Plana i Pau Puig presenten "Tretze vares", un treball en format duo basant-se en un repertori de diferents gèneres de la música tradicional, tot fent una proposta cambrística.

 

"Tretze vares" és una tria amable i propera de diferents gèneres de la música tradicional dels Països Catalans: temes anònims prou emblemàtics però també utilitzant algun tema d'autor que els enamora i que és fidel al gènere que representa. És una proposta musical amb arranjaments senzills, gairebé minimalistes, buscant el treball dels detalls, de les petites coses i maneres de tocar poc habituals en els seus instruments.

 

Cati Plana i Pau Puig toquen l'acordió diatònic, la dolçaina en Fa i el bansuri (flauta travessera de canya).

 

El primer projecte que Cati Plana i Pau Puig van fer plegats va ser "Els 3 peus del Gat", un treball a trio (acordió diatònic, dolçaina en G i contrabaix) que van enregistrar el 2015. Dos anys més tard, els dos músics van anar al Quebec per participar en el festival Carrefour mondiale de l'accordéon. Per a aquella ocasió van seleccionar un seguit de gèneres musicals dels Països Catalans i, d’aleshores ençà, han anat polint i re arranjant aquest repertori que ara ens presenten: jota, bolero, dansà, contrapàs, cançó de bressol, rumba, sardana curta, ball de noces, fandango, ball pla i corranda, contradansa, havanera i vals.

 

Aquest disc s'ha enregistrat de la manera més casolana possible, a casa del Pau i amb un sol micro. Per a les mescles i el màster han comptat amb la col·laboració d’en Pau Vinyoles.

Cati Plana (Figueres, 1976)

Professora d'acordió diatònic a l'Esmuc, al Centre Artesà Tradicionàrius, a l'Aula de Música Tradicional i Popular de Tortosa, a l'Aula de Sons de Reus i a l'Escola Folk del Pirineu.

 

Ha treballat en la investigació etnomusicològica per a la Fundació Privada Artur Blasco. Darrerament ha publicat el segon volum de la col·lecció Balls i danses del Pirineu (C.A.T. Edicions) i en prepara el tercer.

 

Ha tocat en diferents grups: Acordionistes del Pirineu, Sol de Nit i duet amb en Marc Egea. Actualment forma part dels projectes: Heura Gaya, Els 3 peus del Gat, Marsupialis, El Pont d'Arcalís, Tren Seeger, Adolfo Osta i La Viu-viu.

 

Pau Puig (Vinaròs, 1973)

Professor de dolçaina, gralla, tarota i sac a l’Aula de Sons de Reus i l’Aula de Música Tradicional i Popular de Tortosa i coordinador de les Jornades Sincròniques.

 

Titulat per l’ESMUC en música tradicional, especialitat de dolçaina i amb un llarg bagatge en el món de la música tradicional tant de carrer com de concert.

 

Ha col·laborat amb Tresmall, Aljub, La Beniterrània, Xarxa Teatre, Projecte SoCatalà-LO RIU, Miquel Gil, Marcel Casellas, Carles Santos, Tazzuff, Alm, etc. Actualment toca amb Ganxets, A Vore, QuatreQuarts, Xarop de Canya, Solk, la Suterranya i Els 3 peus del Gat.

bottom of page