top of page
autoria DUNA VALLÈS MESTRE (37).jpg

Foto: Duna Vallès Mestre

Carola Ortiz  "La doncella guerrera"

  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Avançament del disc "Cantareras" que es publicarà el 9 de novembre

Aquesta és la cançó d'obertura del nou disc de Carola Ortiz titulat "Cantareras", que es publicarà el 9 de novembre. Amb la col·laboració a la veu de Rosario La Tremendita, la cançó és un romanç medieval tradicional molt popular al segle XV i del que se'n troben versions en diferents llengües a diferents països de la conca Mediterrània.

 

l disc engloba un recull de cançons i romanços extrets de la tradició oral femenina de la Península Ibèrica, revisitades amb una mirada contemporània amb sonoritats del folk, la música medieval, el jazz i l’electrònica.

 

 

CAROLA ORTIZ (Terrassa, 1986)

Filla de músic de jazz i de mare vinculada al món del teatre, Carola Ortiz és una artista egarenca que es defineix a ella mateixa com a creadora i investigadora musical multiforme. Amb carrera de clarinet clàssic i cant de jazz a l'ESMUC, des del 2009 treballa, crea i fa recerca per dur a terme projectes musicals que, de bon principi, li suposin un repte. La seva curiositat no té fi i mescla amb llibertat i fluïdesa la improvisació que es respira als clubs de jazz (on ha crescut), la disciplina de la música clàssica (després de molts anys d’estudi al Conservatori de Terrassa) i la força rítmica i melòdica de les seves arrels ibèriques, infusionant sonoritats de les músiques de l’est del Mediterrani fins a aromes de la música de la Índia (fruit dels seus nombrosos viatges per aquests països). 

 

Amb tres àlbums com a compositora i productora ha tocat la seva música per clubs, teatres i festivals per més de 30 països diferents i ha cridat l’atenció de la premsa nacional i internacional, tant en l’àmbit del jazz com de la música d’autor i les músiques del món. 

 

Ha format part de l’orquestra de percussió ibèrica Coetus i ha compartit escenari amb artistes com Xabier Díaz, Eliseo Parra, Rocío Márquez, Raül Refree, Rosalía, Silvia Perez Cruz, Lluís Vidal, Marco Mezquida, Maria Rodés, Marina Rossell, Roger Mas i un llarg etcètera de noms internacionals com Debhashish Bhattacharya, The Mingus Orchestra, Kenny Woellesen o Maria Schneider entre d'altres. També ha participat en una trentena de discos d'artistes nacionals i internacionals de diversos gèneres.

bottom of page