Vertical%20Color%20de%20Negre%20(es%20po

Foto: Silvia Poch

  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Carola Ortiz  "Pecata Beata"

‘Pecata Beata’ (Segell Microscopi, 2021) és el tercer àlbum com a compositora [i productora] de la cantant i clarinetista Carola Ortiz. En aquest nou treball, l’artista egarenca, ha musicat poemes d’escriptores catalanes com Montserrat Abelló, Mercè Rodoreda, Víctor Català i Anna Gual, entre d’altres, per celebrar, a través dels seus versos, l’univers femení de la seva terra. 

Es tracta d’un disc que abraça temes com la sensualitat i la força d’atracció de la dona, la mitologia femenina mediterrània, de bruixes i sirenes, i al mateix temps, a través de la metàfora de l’art, l’obra vol servir de guariment del passat obscur viscut per les seves ancestres, i afronta temes com ara l’exili, la por a l’abús, la solitud i la desesperació. Herències rebudes per la dona d’avui. 

Carola Ortiz, ha compost una obra que la consolida i la redefineix com a una personalitat arrelada a la seva tradició musical i a la seva terra natal. Es tracta del seu primer disc cantat íntegrament en català (la seva llengua materna) i a on l’artista retorna al seu bressol cultural després d’haver cercat camins d’expressió artística en la música d’altres cultures i d’haver cantat en més de deu llengües diferents, en una carrera, fins ara, marcada pels viatges i les fusions musicals. Pecata Beata és un disc de melodia mediterrània, d’instrumentació cambrística, de percussions i ritmes folklòrics i d’harmonies provinents del jazz.