top of page
Diurno 2.jpg

Foto: Ignasi Roqué

  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Carlos Coronado  "`Ànima (Soleá por bulería)"

És una peça que ens suggereix els colors i la màgia de l'hora blava. Forma part del disc "Flamenco Mediterráneo", que es publicarà el 14 de març, i que consisteix en evocar el paisatge mediterrani i empordanès a través dels pals flamencs més característics. Es tracta d'una obra visceral, apassionada, malenconiosa, nocturna... És l'anvers del disc. El primer single "Oda a la Primavera" i aquest segon "Ànima" son dos cares de la mateixa moneda; mentre que l'anterior ens ubica en un paisatge diurn i en una animositat infantil, "Ànima" ho fa en un paisatge nocturn i ens parla de sentiments molt més adults i complexos.

 

En l'aspecte tènic, la peça està basada en el compàs de "Soleá por Bulería", però les harmonies pertanyen més al camp del tango argentí i al jazz.

 

Crèdits tècnics:

Guitarra: Carlos Coronado.

Palmes: Marc López i Pere Martínez.

Enregistrat a El Local de Vilablareix (Girona), per Marc Piña.

 

Carlos Coronado

Es va iniciar com a guitarrista a la seva adolescència, captivat pels acords del rock a la seva guitarra elèctrica. A mesura que explorava la seva passió, va començar a compondre, un fet que el va conduir d'una forma natural a submergir-se a la guitarra flamenca. Adoptant les tècniques necessàries, va desenvolupar el seu propi estil únic per executar composicions que s'aparten considerablement del llenguatge típic del rock i la guitarra elèctrica.

 

L'any 2021, va ingressar al Conservatori del Liceu, marcant una fita significativa en la seva trajectòria musical. Tot i no comptar amb estudis musicals previs, Carles Coronado ja havia desenvolupat un estil distintiu que s'allunyava de les convencions acadèmiques. En reconeixement del seu talent excepcional, el 2023 va ser distingit amb una beca d'excel·lència atorgada per la Fundació Ferrer Salat.

 

Al llarg de la seva carrera, Coronado ha portat la seva música a escenaris de tot Espanya, Mèxic i França, i ha consolidat la seva reputació com un virtuós de la guitarra amb un enfocament únic i avantguardista. La seva habilitat per fusionar elements, ha captivat audiències diverses, consolidant la seva posició com un talent destacat en el panorama musical internacional.

bottom of page