top of page
Caama%C3%B1o%26Ameixeiras%20(autora%20Le

Foto: Leticia T. Blanco

Caamaño & Ameixeiras  "Aire!"

  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Aire! representa un crit exaltat, entusiasmat, d'explosió i catarsi col·lectiva. Una invitació a ballar i cantar. Una celebració del que és sensorial.  A través dels onze temes que el componen, amalgama de composicions pròpies i cuidats arranjaments, ofereix una aproximació a diferents músiques i balls populars, tenint sempre a Galícia com a punt d'origen i retorn, com a batec constant, i posant en evidència la germanor entre tradicions.

 

Així, aquest Aire! recorre llocs distants geogràficament, des dels confins d'Europa fins a l'altre costat de l'Atlàntic, però propers en essència. En aquest primer treball discogràfic, Caamaño&Ameixeiras recorre també la geografia de les emocions, des del més íntim, petit i delicat fins al que és poderós i salvatge, valent-se per a això de dinàmiques i contrastos i posant en primer pla la veritat el que és expressiu i sensible.

 

Caamaño&Ameixeiras és un duo lligat a la música i al ball d'arrel. Format per Sabela Caamaño (acordió cromàtic) i Antía Ameixeiras (violí i veu) el 2018, aquest duo acumula, en la seva curta però intensa trajectòria, un gran nombre de concerts, tant dins de la geografia gallega, el seu lloc d'origen, com fora d'ella i en l'àmbit internacional.  

 

De naturalesa principalment instrumental, encara que incorporant també algun tema vocal acuradament escollit, Caamaño&Ameixeiras pren com a punt de partida la tradició, entesa com una cosa viva i en constant canvi, per crear després el seu propi llenguatge, amb composicions i arranjaments personals i íntims que mantenen l'essència del popular però incorporen recursos contemporanis.  

 

Aire! és el seu primer treball discogràfic, produït pel reconegut músic burgalès Diego Galaz, on compten amb col·laboracions tan destacades com Sílvia Pérez Cruz, Fetén Fetén, Abraham Cupeiro, Xavi Lozano, Carola Ortiz, Pablo Martín, Apel·les Carod o El Pana.

bottom of page