top of page
FOTO BUM DITTY (autor Eduard Guerra) 1.JPG

Bum Ditty  "La cançó del plàtan"

  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Aquest tema és un "ending" per tancar una sèrie de dibuixos animats: "Les aventures del Joan Plàtan i la Joana Brossa". Aquests personatges són dos joves que, amb ganes de descobrir món, viuen mil i una aventures plegats trobant-se en moltes situacions ben diferents. Algunes de complicades que demostraran el verdader significat i poder de l'amistat i que posaran en relleu els valors humans, el companyerisme, l'empatia i la gratitud.

 

Bum Ditty neix com a duo a finals de l’any 2017, quan Ned Somerville (banjista i violinista) i Joana Gumí (violinista i banjista) es coneixen tocant a una jam session. Pocs dies després, fan el seu primer concert com a duo i des de llavors han anat tocant arreu de Catalunya i també organitzat nombroses jams centrades principalment en l’estil que ells toquen, l'Old Time.

 

La formació creix quan Joana Gumí es gradua al Conservatori del Liceu i presenta, com a examen final de carrera, una proposta innovadora: mesclar l’estil que ha estat tocant amb en Ned Somerville durant tots aquests anys amb tot el que ha après al conservatori, per tant, fer una barreja de l’estil Old Time amb la música moderna.

 

Per aconseguir-ho, s’afegeixen 3 músics més al grup: un bateria, Pau Gurpegui, un baixista, Jon Carranza, amb els quals Joana Gumí ja havia compartit escenari en altres ocasions, i també el guitarrista Sebastià Gris, amb qui havia  coincidit al mateix conservatori.

 

Bum Ditty vol apropar als joves, i no tan joves, de Catalunya un estil de música que és bastant desconegut per a la gran majoria. Ho fan a partir de cançons pròpies i també algun tema tradicional Old Time versionat i cantat en català.

 

El propòsit de Bum Ditty també és ensenyar les danses tradicionals que té aquest estil. Hi ha molts balls de plaça, en grup, que troben interessants que s’aprenguin a ballar a Catalunya, on hi ha circuits i espais molt connectats al ball folk. Això és possible gràcies a Ned Somerville que ha après a casa seva, a Carolina del Nord, tota la cultura popular que ens està ensenyant aquí a través de la música i la dansa.

 

Crèdits tècnics de Carles Porta:

Joana Gumí i Roca - música, lletra, veu i violí.

Ned Somerville - banjo.

Biel Harper - piano.

Jon Carranza - baix elèctric.

Pau Gurpegui - bateria.

Dani López - wurlitzer i veus secundàries.

Sebastià Gris - guitarra acústica, gravació, edició i mescla.

Aniol Bestit (The Sound of Wood) - masterització.

 

Gravat a l'estudi de Dani López a Batet de la Serra i a l'estudi de Sebastià Gris a Centelles.

bottom of page