top of page
IMG_3527.jpg

Foto: Pau i Albert Sansabrià

Biel Martí  "Gessamí"

  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

"Gessamí" és el primer avançament del nou disc de Biel Martí "Somnis per a tu i per mi" que es publicarà el 9 de febrer, un àlbum conceptual que mostra una nova ambició narrativa dins la curta carrera musical del cantautor barceloní, amb un estil que camina a cavall entre el folk i el bluegrass.

 

"Gessamí" narra la història de la Gessamí, una nena que ho passa malament a l’escola i troba refugi en la companyia d’un gos abandonat amb qui es creua després de fugir de casa. Al llarg de l’àlbum, la Gessamí s’anirà fent gran, i la relació que l’uneix amb l’animal patirà alts i baixos i la farà créixer més del que ella podria esperar.

 

En l'àmbit musical, tot l’àlbum, produït per David García, es guia amb una sola idea: el color de la fusta. La guitarra de Biel Martí, el contrabaix de Jordi Blanes i el violí de Clàudia García-Albea, aquests són els únics instruments que es poden escoltar al llarg de tot el disc. Sobre la base musical pròpia del bluegrass americà, Biel Martí es veu acompanyat per Sara Uribe, que decora les tornades fent les segones veus, donant una nova dimensió a les històries narrades.

 

Així doncs, "Gessamí" és només la presentació del món que es desplegarà amb l’àlbum "Somnis per a tu i per a mi", una història sobre les relacions humanes, des de l’alegria fins a la pèrdua, a través de l’amistat entre una nena i un gos.

 

Crèdits tècnics:

Biel Martí: composició de música i lletra. Gravació de guitarres i veus.

Sara Uribe: segones veus.

Clàudia Garcia-Albea: violí.

Jordi Blanes: contrabaix

David García: Producció, mescla i màster.

 

Biel Martí (Barcelona, 1995)

Sent un nen petit, en Biel Martí es va enamorar de la música sentint Els Pets des de l’última fila de la furgoneta familiar. El jove cantautor ha viscut una vida envoltada sempre de música, i tot que la màgia d’Els Pets mai no l’ha abandonat, amb els pas dels anys les seves influències musicals han anat canviant.

 

L’adolescència va arribar de la mà de cavalcar d’Iron Maiden i els solos de guitarres de Megadeth. Així, amb tretze anys va començar a tocar el baix elèctric, iniciant un camí musical que l’ha portat a ser el músic que és avui en dia. I tot i que l’afició pel metall ha marcat la seva joventut musical, el pas més important va ser el descobriment de la música folk i country d’arrel americana. Amb la troballa d’artistes com Willie Nelson, Colter Wall i Tyler Childers, en Biel Martí va caure enamorat d’aquest estil tan llunyà i a la vegada tan pròxim.  És aquí on en Biel troba el so que sempre ha buscat, i amb una guitarra acústica i un banjo sota el braç, comença a escriure les seves pròpies composicions. I és que si hi ha alguna cosa que uneix a Els Pets i Willie Nelson, són les lletres sinceres i narratives.

 

Amb "95 i llibertat", el seu disc de debut, Biel Martí ens obre les portes al seu univers personal, on la llengua catalana es troba de cara amb una clara influència americana.

 

Ara, amb "Somnis per a tu i per mi", el cantautor barceloní ens endinsa encara més dins el seu univers narratiu, amb un disc conceptual que gira al voltant d’una sola història, dins un ambient sonor propi del bluegrass americà, on només escoltem la fusta i el so metàl·lic de les cordes dels instruments acústics.

bottom of page