top of page
IMG_3527.jpg

Foto: Pau i Albert Sansabrià

Biel Martí  "Somnis per a tu i per a mi"

  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

"Somnis per a tu i per a mi" és el segon disc del cantautor barceloní Biel Martí, un àlbum conceptual amb un estil pròxim al bluegrass. Aquest disc està concebut amb una finalitat concreta a l’hora de ser escoltat i escrit amb una ambició especial; fer viatjar a l’oient al llarg de la mitja hora que dura.

 

L'àlbum consta de vuit cançons que formen una sola història, la història de la Gessamí, una nena que ho passa malament a l’escola i troba refugi dins l’amistat que l’uneix al seu gos. Així doncs, l’àlbum pretén ser un viatge vital al llarg d’aquesta relació entre nena i animal, des que es troben per primer cop fins que anys després, amb la Gessamí ja a la universitat, s’han d’enfrontar a l’últim adeu.

 

A través d’una connexió tan innocent com és la d’un infant i un cadell, Biel Martí explora l’enamorament, la resiliència, la desesperança i la pèrdua de les relacions humanes. Musicalment, el músic barceloní abandona tot rastre de guitarres elèctriques i bateries i es centra en els instruments acústics, amb el violí de Clàudia García-Albea com a instrument melòdic principal, la guitarra acústica del mateix Biel Martí i el contrabaix de Jordi Blanes. Sara Uribe posa les segones veus a les tornades, donant un sentiment de comunitat i unió a la història de la Gessamí i el seu gos.

 

Així doncs, "Somnis per a tu i per a mi" és una experiència narrativa que s’aproxima als contes, i un disc per escoltar d’una sola tirada, de principi a fi.

 

Crèdits tècnics:

Biel Martí: composició de música i lletra. Gravació de guitarres i veus.

Sara Uribe: segones veus.

Clàudia Garcia-Albea: violí.

Jordi Blanes: contrabaix

David García: Producció, mescla i màster.

 

Biel Martí (Barcelona, 1995)

Sent un nen petit, en Biel Martí es va enamorar de la música sentint Els Pets des de l’última fila de la furgoneta familiar. El jove cantautor ha viscut una vida envoltada sempre de música, i tot que la màgia d’Els Pets mai no l’ha abandonat, amb els pas dels anys les seves influències musicals han anat canviant.

 

L’adolescència va arribar de la mà de cavalcar d’Iron Maiden i els solos de guitarres de Megadeth. Així, amb tretze anys va començar a tocar el baix elèctric, iniciant un camí musical que l’ha portat a ser el músic que és avui en dia. I tot i que l’afició pel metall ha marcat la seva joventut musical, el pas més important va ser el descobriment de la música folk i country d’arrel americana. Amb la troballa d’artistes com Willie Nelson, Colter Wall i Tyler Childers, en Biel Martí va caure enamorat d’aquest estil tan llunyà i a la vegada tan pròxim.  És aquí on en Biel troba el so que sempre ha buscat, i amb una guitarra acústica i un banjo sota el braç, comença a escriure les seves pròpies composicions. I és que si hi ha alguna cosa que uneix a Els Pets i Willie Nelson, són les lletres sinceres i narratives.

 

Amb "95 i llibertat", el seu disc de debut, Biel Martí ens obre les portes al seu univers personal, on la llengua catalana es troba de cara amb una clara influència americana.

 

Ara, amb "Somnis per a tu i per mi", el cantautor barceloní ens endinsa encara més dins el seu univers narratiu, amb un disc conceptual que gira al voltant d’una sola història, dins un ambient sonor propi del bluegrass americà, on només escoltem la fusta i el so metàl·lic de les cordes dels instruments acústics.

bottom of page