Captura%20de%20Pantalla%202020-02-19%20a
  • YouTube - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Ballaveu "Ball de nit"

Ball de nit, el segon disc de Ballaveu, que presenta un repertori basat en el cançoner popular i tradicional català però passat pel sedàs de la seva particular proposta de ball, amb el repte de tenir la veu com a únic instrument melòdic. L'ambiciós i original treball d'arranjament de veus i percussions, que li confereix una sonoritat orgànica i natural, fa que el disc sigui igualment apte tant per a ball com per a concert.

 

L'ampli coneixement del cançoner català, la dansa tradicional i la pràctica encara viva del ball cantat a les comarques veïnes del Pirineu occità, han ajudat a bastir un repertori de ball inèdit. Romanços com "La presó de Lleida", cançons de bressol com "Mareta, mareta" o cançonetes infantils com "Dalt del cotxe" prenen, amb un subtil toc rítmic, un nou aire de dansa.


Ball de nit es redescobreix l'havanera com a ball de parella a mig camí del bolero i la rumba. El domini de la percussió tradicional dels músics empasta les veus creant una sonoritat compacta que combina la suavitat i exactitud de les harmonies vocals amb el so vigorós i enèrgic dels cops de pandero quadrat, canya esquerdada o pandereta. 

 

Ballaveu són:

Patri Garcia: veu, pandero quadrat i pandereta

Xavier Rota: veu, guitarra, canya esquerdada i shruti box