top of page
DSC_0100-11_edited.jpg

Asier Olabarrieta "Retrato para Big Band"

  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

El bateria i compositor Asier Olabarrieta presenta el seu debut discogràfic titulat Retrato para Big Band, un treball integrat per música composta i arreglada per ell per a formació de big band i gravada juntament amb 17 dels millors músics joves de l'escena jazzística barcelonina. Amb només 23 anys, Asier es desmarca amb un treball decidit i sòlid malgrat la seva joventut. Un disc que destaca per la seva frescor, la seva riquesa en matisos i recursos musicals i les seves grans interpretacions.

 

Encara que hi ha diferents influències clarament presents en la seva música, com el jazz més tradicional en els temes Al cruzar la puerta o Seguramente quizás, o el rock i el soul en Contigo o Rompe el silencio, la feina segueix mostrant gran coherència i personalitat, gràcies tant a la tasca personal d'Asier com a compositor i arranjador com a les magnífiques interpretacions que ofereixen els músics que l'acompanyen. 

 

Destaquen el solo de saxo tenor a càrrec de Martí Carrasco a Recuerdo…, el tema que obre el disc; l'energètic solo de trombó a càrrec de Pablo Martín en el tema Déjà Vu; o el gran solo de trompeta a càrrec de Joan Mar Sauqué a Al cruzar la puerta. També resulta clau el gran treball d'acompanyament a càrrec de la base de la formació: Guillem García al piano, Miquel de Riba a la guitarra, Juan Pastor al contrabaix i el mateix Asier Olabarrieta a la bateria.

 

Formació:

- Saxos: Roger Mir, Fran Ramos, Martí Carrasco, César del Val, Carlos Santos.

- Trompetes: Joan Mar Sauqué, María Antonia Gili, Arnau Morell, Albert Clapés.

- Trombons: Pablo Martín, Miguel Moisés, Max Tato, Joan Codina.

- Base: Guillem García (piano), Miquel de Riba (guitarra), Juan Pastor (contrabaix), Asier Olabarrieta (bateria).

- Direcció: Sergi Vergés.

bottom of page