low_ IMG_0748(1).jpg

Foto: Juan Pirela

  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Arnau Gil   "Mecànica vital"

Arnau Gil presenta el seu primer disc, Mecànica Vital (Microscopi 2019). Aquest treball, pel que s’ha rodejat de moltes col·laboracions excepcionals, representa una síntesi de la música que ha compost els darrers anys i amb el que ens proposa un viatge inspirat en el procés de l’autoconeixement a través dels sons de la guitarra i l’exploració d’un llenguatge personal.

 

Cal destacar, més enllà de la mostra creativa en les composicions originals, la versió de Purple Haze, el clàssic de Jimi Hendrix portat a un arranjament tan personal com sorprenent sense renunciar a l’essència del rei de la guitarra elèctrica. El disc ens transporta des de sons elèctrics que evoquen des del rock psicodèlic fins a composicions d’aire simfònic acompanyades d’un quartet de corda. D’alguna manera el treball ens situa en el debat entre tradició i modernitat; investigant noves possibilitats a partir de l’ús d’elements característics de la identitat i el gust que ha desenvolupat el guitarrista al llarg de la seva formació.

 

La guitarra és el centre i el nexe del disc, que compta amb col·laboracions del cantant Xavi Garriga (conegut per les seves aparicions televisives), el saxofonista belga Mathieu Robert (que ens delecta amb la seva personalitat al saxo soprano), el trombonista Vicent Pérez (amb la seva visió personal del trombó amb efectes elèctrics) i el jove trompetista Òscar Latorre (la gran jove promesa del jazz català). També hi participa un quartet de corda format per João Silva i Núria Martin als violins, Aroa Garcia a la viola i Paul Stouthamer al violoncel.

 

La base que acompanya tot el disc està formada per Clara Lai al piano i Fender Rhodes, Emilio Martin al contrabaix i baix elèctric i Jordi Gardeñas a la bateria.

 

El disc suposa una aposta per una manera de veure el món, Arnau Gil defineix el concepte de Mecànica Vital, que dóna nom al disc, amb una frase plena de propòsit: “La curiositat del nen que encara som ens genera la necessitat de moure’ns, i és aquest moviment el que ens porta des de la honestedat a la sublimació”.

Crèdits:

 

Produït per Arnau Gil

Assistència de producció per Constanza Peña, Alma Coaching

Enregistrat i mesclat per Sergi Felipe, Underpool Studio

Masteritzat per Joan Hernández

Edició per Segell Microscopi

Pintura de portada realitzada per Felipe “Pincel” Echeverria

Disseny gràfic per Josep Gil

Càmera i edició de vídeo per Aarón Barreiro, LeCuala Films

Fotografies d’estudi per Juan Pirela

Fotografies de la gravació per Antonio Povedano i Pau Betriu