top of page
FOTO APEL·LES CAROD (AUTOR PAU REQUESENS) 3.jpeg

Foto: Pepe Camps

Foto: Pau Requesens

Apel·les Carod "Abismes i flors"

“Abismes i flors” és el primer disc com a líder del violinista i compositor Apel·les Carod.

 

Des d’una idiosincràsia jazzística en la forma i amb el violí com a protagonista, les vuit peces que conformen el disc destil·len la influència d’altres músiques: des d’una expressió melòdica propera a l’arrel mediterrània fins a moments d’inspiració barroca, colors impressionistes o minimalisme pop. Tot i ser música instrumental, posa el focus en la melodia, el lirisme i la narració, amb la voluntat de fer del violí una veu amb tota l’expressivitat humana.

 

La música d’ “Abismes i flors” té una intenció poètica, evocadora. Vol connectar la mirada interior amb la mirada exterior, emmirallant emocions i estats d’ànim amb paisatge, fenòmens i elements naturals. Si els paisatges són estats d’ànims, l’ànima també és plena de paisatges. Flora, muntanyes, aigües i cel són joia, alegries, penes i dol, a través d’aquesta música.

 

Apel·les Carod Requesens (Cambrils, 1989)

Violinista i compositor. Primer graduat en violí jazz a l’estat espanyol (2010-2015, ESMUC), va ampliar els seus estudis a Nova York, a The New School for Jazz and Contemporary Music (2015-2016). Ha estat guardonat en dues ocasions amb el segon premi a la International Zbigniew Seifert Jazz Violin Competition (2014 i 2016, Polònia), el concurs de violí jazz més important a nivell internacional. El 2023 ha rebut l’Ajuda Fundació SGAE - Cases de la Música per composició.

 

En l’àmbit del jazz ha dirigit les seves pròpies formacions i ha treballat amb músics com Lluís Vidal, Joan Albert Amargós, David Xirgu, Dani Pérez, Manel Fortià, Pawel Kaczmarczyk, Stanislaw Slowinski, Taulant Mehmeti. En altres àmbits, ha acompanyat artistes de la cançó tradicional i pop com Marala Trio, David Mauricio, Clara Fiol o Selma Bruna, i ha col·laborat amb grups com Oques Grasses, Txarango o Els Pets. Actualment acompanya al cantant de música tradicional Carles Dénia, forma part del quartet Ensembling liderat pel guitarrista de jazz Adrià Plana, i participa de projectes de gran format com la BAO (Barcelona Art Orchestra) i l’OMAC (Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya). Ha fet concerts arreu de Catalunya i a l’Estat espanyol, Europa i els Estats Units.

 

És professor de violí jazz i combo a l’ESMUC des del 2018, i al Taller de Músics des del 2017.

 

Dades tècniques:

Apel·les Carod: violí i composició.

Max Villavecchia: piano.

Manel Fortià: contrabaix.

Josep Cordobés: bateria.

 

Gravat a El Local Estudi, el febrer de 2023.

Gravació i mescla: Gerard Porqueres.

Assistent de gravació: Marc Piña.

Masterització: Yves Roussel.

Disseny i maquetació: Pau Requesens.

bottom of page