top of page
Foto Anna Roig Dolz 2.jpeg

Anna Roig Dolz "La Nana i l'avi Papet descobreixen l'Alícia"

"La Nana i l’avi Papet descobreixen l’Alícia" és el segon volum de la col·lecció de contes musicals de Creixendo. Dedicat a la pianista Alícia de Larrocha, aquest volum està creat amb l’objectiu d’apropar als infants la figura d’una de les pianistes més importants del segle XX.

 

La Nana és l'autora quan era petita i l'avi Papet era el seu avi. Així doncs, és un projecte molt personal, una col·lecció que anirà creixent i que estarà formada per diferents volums, cadascun dels quals tindrà una temàtica concreta.

 

Està pensat per escoltar les cançons a la vegada que s’explica el conte, ja que les cançons també ens aporten informació. Com si es tractés d'un petit musical.

 

És un disc que s'acompanya d'un llibre il·lustrat, adreçat als més petits i també als més grans, on destaca la qualitat, tan pel que fa a la part musical com del disseny del llibre il·lustrat. A més a més, el disc i el llibre es poden complementar amb els ninots dels personatges i una cançó personalitzada.

 

Per poder treballar les obres, també s'ofereixen tallers, formació i l'espectacle, de cada conte musical, i que estan adreçats tant al públic familiar com escolar.

 

Aquest segon volum inclou el llibre il·lustrat, les cançons del conte musical, la lletra de les cançons i una petita biografia de l’Alícia de Larrocha.

 

Dades tècniques:

Lletra, música de les cançons i textos: Anna Roig Dolz i Santi Serratosa.

Amb el suport i la col·laboració d'Alícia Torra de Larrocha.

 

Producció musical i arranjaments: Arnau Vilà.

 

Músiques interpretades per: 

Anna Roig Dolz (veu).

Joan Carles Capdevila (veu avi Papet).

Joan Ignasi Ferrer Piñol (viola).

Esther Vila (violoncel).

 

Amb la col·laboració de les veus infantils: Ània Bobé Bansell, Júlia Bobé Bansell, Ava Coll Lladó, Mila Coll Lladó, Aina Cordobés Sabata, Queralt Orra Rovira, Vinyet Puig Rifà i Jan Serratosa Roig.

 

Mescles i màster: Ferran Conangla.

Revisió lingüística: Roser Vilaplana.

 

Enregistrament: Enregistrat durant el mes de juliol i setembre de 2023 a l’Estudi Arnau Vilà.

Veus infantils enregistrades a l'Espai Lab Ausa de la Biblioteca Pilarin Bayés per Jordi Castaño i coordinació tècnica de Marc Pérez. Amb el suport de l'Ajuntament de Vic i la Regidoria de Cultura.

 

Il·lustracions: Matilde Portalés i Elena Reig.

Dibuixos infantils: Lola Barrull Ponsoda, Marc Pérez Vicent, Izan Soler Martínez i Laia Vilaplana Sánchez.

Disseny i maquetació: Elena Reig.

 

Impressió: Maideu SL Arts gràfiques.

Anna Roig Dolz

Titulada Superior en pedagogia musical per l’Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) i Certificada en el mètode Dalcroze per l’Institut Joan Llongueres de Barcelona. Ha obtingut el títol professional de piano pel Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, realitzant els estudis pianístics a l’Acadèmia Marshall de Barcelona, amb Alícia de Larrocha, Carlota Garriga i Maria Teresa Monteys.

Ha ampliat els seus estudis musicals participant activament en cursos específics de rítmica Dalcroze, música i moviment en edats primerenques, mètode Gordon (Música in Culla), cant prenatal, musicoteràpia focal obstètrica (Mètode MamiSounds), audició musical activa, creativitat musical, improvisació al piano, tècnica pianística i música de cambra, a Barcelona, Madrid, Ginebra, Argentina i Nova York.

 

Especialista en l’etapa 0-6 anys i en música durant l’embaràs, és també educadora de massatge infantil i facilitadora de cant prenatal.

Des de l’any 2008 col·labora amb l’empresa Tot Sona i amb el Servei Educatiu de L’Auditori de Barcelona duent a terme formació a mestres d’arreu d’Espanya. 

 

Entre les seves publicacions cal destacar "Massatge amb cançons" (un disc de cançons compostes específicament pels moviments de massatge infantil), "Voooox!" (una producció de L’Auditori:Educa de la qual n’ha elaborat el concepte pedagògic), "La Nana i l’avi Papet" i "La Nana i l’avi Papet descobreixen l’Alícia" (dos contes musicals que formen part de la mateixa col·lecció).

 

Actualment, compagina la seva tasca educativa com a formadora de formadors, membre de l’equip de talleristes del Servei Educatiu de L’Auditori i professora de música i moviment en diverses escoles de música i escoles bressol, amb la direcció del projecte adreçat a embarassades i nadons que produeix L’Auditori de Barcelona, així com amb el seu propi projecte d’estimulació musical i sensorial per abans i després de néixer Creixendo, a través del qual pretén oferir als més petits la possibilitat de créixer al costat de la música, i compartir la seva filosofia de treball impartint cursos, tallers i espectacles per a escoles i famílies.

bottom of page