_MG_3815_edited.jpg

Alérgicas al polen  "De Sobretaula"

  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Arriba ‘15 dies', la nova cançó d'Alérgicas al pol·len. Una simbiosi entre l'amor i l'estiu que juguen a estirar i arronsar la corda de l'enyorança i el desig. És un cant a la quinzena de llibertat anual on vius, rius i estimes sense importar res més.

Una cançó per ser ballada, saltada i cridada amb els braços amunt i els cabells deslligats, feta amb el record i l'energia que aporta aquesta càlida estació; perquè la tristesa, a l'estiu, és menys trista, i el sol, el vent i el mar donen l'empenta necessària per deixar enrere els sorolls que ho gelen tot.

Pròxims concerts:

18/06 Nits de Bosc, Banyoles.

08/07 Tàrrega, Paupaterres.

14/07 Acampada Jove, Sant Sadurní d'Anoia.

22/07 Camprodon.

05/08 Riudarenes.

06/08 Garrinada, Argentona.

11/08 Bernui (Sort).

14/08 Vic, Jazz Cava.

16/08 Festa Major d'Amposta.

18/08 Festa Major de Gràcia (C/Perla).

19/08 Festa Major de Gràcia (C/Ciudad Real).

22/08 Mollet del Vallès.

28/08 Alternativa Manresa.

DE SOBRETAULA

És el segon àlbum d’estudi del sextet gracienc Alérgicas al Polen. Poc més d’un any després de debutar amb l’elapé De cero (autoeditat), les artistes fan un pas més enllà en la seva trajectòria i publiquen De sobretaula (Microscopi); un recull de set cançons fresques i enyoradisses que s’endinsen en paisatges de postal, tardors i primaveres amb tonalitats tant introspectives com melodioses. Els nous temes, han estat enregistrats i masteritzats a l’estudi MGTZM de Vic per Joan Borràs i Ferran Casas, i l’àlbum es publica de la mà de Segell Microscopi, tot plegat amb el suport de NIU Mgmt, qui s’encarrega de la representació i contractació de la banda.

 

Maria Riba (teclista Alérgicas al Polen) diu:

 

Després d'un dinar de Nadal, d'una calçotada amb les amigues, després d'un sopar a la fresca una nit d'estiu, d'un esmorzar l'endemà d'una festa, d'un migdia a casa l'àvia... Panxa plena, restes, peles, cures, riures, i una cançó que vola suau sobre la taula desendreçada... Després d'aquesta una altra, i una altra i així fins a omplir l'espai d'una simbiosi perfecte de música, de paraules i gent. Sobretaula. Un concepte tan proper, tan nostre. Moments compartits, gaudits, assaborits. Retratar aquests instants que ens inspiren i ens omplen d'empenta per seguir creixent i creant xarxa. Així neix el proper disc d’Alérgicas al polen: “De sobretaula”. Un recull de set cançons construïdes des de petits racons de l'interior de cadascuna de nosaltres. Per seguir ballant, cantant, escoltant amb els ulls tancats, sentint de fons mentre xerres, recollint les restes de l'àpat. Per amenitzar i ambientar les sobretaules, que tant ens agraden en aquest tros de terra.

 

ALÉRGICAS AL POLEN són:

Marina Rico (veu principal)

Joana Subirats (segona veu i guitarra espanyola)

Maria Riba (teclat)

Emma Dotres (guitarra elèctrica)

Berta Batiste (bateria, pad i saxo)

Ona Salabert (baix)