top of page
ALBA 2 Reinhard Mayr.jpeg

Foto: Reinhard Mayr

Alba Haro "Tríptica"

  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

"Tríptica" és el resultat del recorregut i primer viatge com a creadora, intèrpret i productora d'Alba Haro.

 

Sorgeix a partir del concepte d'Aurora, de la filòsofa Maria Zambrano, barrejat amb la introspecció i la necessitat d'expressar aquesta pluralitat artística. Un inici i final d'una etapa que coincideix amb l'inici d'una altra. Un concepte musicat i una oda al despertar en forma d'EP, enregistrat a Cadis, Viena i Barcelona.

 

Dades tècniques:

Alba Haro, autora, compositora, intèrpret i productora.

Javier Galiana, Rhodes a "Tres moricas".

Stefan Voglsinger & Jakob Schauer, electrònica i manipulacions sonores.

MdA, coproducció artística.

Alberto Pérez, tècnic de gravació i mescla.

Curro Ureba, tècnic de gravació i mescla de "Tres moricas".

Zyrus, arranjador i tecnic de gravació.

Ángel Medina, màstering.

 

Alba Haro

Nascuda a Barcelona (1984) amb arrels de Jaén, els cinc anys coneix el violoncel i s'hi decanta com a instrument principal. Inicia la formació musical a la petita escola de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) i posteriorment es trasllada al Conservatori Professional de Música Badalona (Barcelonès) on obté el grau Professional amb menció, destacant aquella Elegia de Fauré com a solista amb l'Orquestra del Conservatori.

 

Decidida a continuar formant-se, es trasllada a l'Escola Superior de Música de Catalunya per estudiar l'especialitat de música Clàssica i Contemporània, encara que la diversitat de gèneres li brinden l'oportunitat d'usar l'instrument com a vehicle més enllà del gènere. És aquí on comença a tocar amb músics flamencs, canta Standards i descobreix la improvisació de Thompson entre d'altres. Es gradua amb projecte final dedicat a la figura d'Astor Piazzola, rendint tribut a aquesta versatilitat que ocupa l'instrument com a solista o música de cambra.

 

Recentment becada pel Berklee College of Music (EUA) va aconseguir la menció Summa Cum Laude al Màster de Producció i Interpretació pel seu treball "Cantes Libres" en el qual a través del violoncel investiga els cants de Pastora Pavón.

 

Eclèctica, destaca experiències artístiques com "Nit transfigurada" amb Sir Neville Marriner i l'Orquestra de Cadaqués, l'espectacle "Piturrino i jo" amb Carles Santos, "Cançons de Kurt Weill" amb Ute Lemper i Bcn 216, la gira amb el Teatre Lliure posant la banda sonora a "Jane Eyre" amb Clara Peya, la gira que porta a terme amb Vanesa Martín i el recent projecte propi anomenat "Playeras" amb Javier Galiana i Rosario Toledo.

bottom of page