top of page
ALBA_LauraSoriano_AUS8002.jpg

Foto: Laura Soriano

  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Alba Asensi "Sóc poeta"

Cada cançó d’aquest àlbum ha sigut creada a partir d'un poema seleccionat amb molta cura; i cada poema és obra de poetes d’avui que han acompanyat el desenvolupament artístic de l'artista alacantina. Alba Asensi ha aconseguit plasmar en “Sóc poeta” no sols les diferents imatges i emocions que cada poema evoca, sinó també els matisos més representatius de la seva pròpia personalitat. En paraules del consagrat músic valencià Efrén López, les quals formen part del pròleg que acompanya al CD:

 

“[...] Està la xiqueta enjogassada que ho observa tot amb curiosa innocència, la dona idealista, reivindicativa i tendra, però també amb mala llet, la música experta, [...] el tarannà eclèctic de la seua visió artística, […]”

 

El caràcter polièdric del disc es fa evident ja només en escoltar les primeres cançons, fins a tal punt que, si no fos pel timbre i l'expressivitat inconfusible de la veu de l'Alba Asensi, bé pogueren considerar-se part de discos diferents. I l'altre element que consolida la unicitat i coherència del disc és l'ús de l'arpa com a instrument harmònic acompanyant. Alba Asensi es veu i arpa, sense límits, sense cenyir-se a un únic estil o estètica musical, sense enfocar-se en un únic model d'arpa o tècnica vocal. En cada cançó Alba Asensi ens revela una veu diferent, concorde als versos que canta. Amb ella transita la dolçor, la fantasia, la força, la fragilitat, la ràbia, l'esquinçament… També es poden escoltar diferents tipus d'arpes històriques i tradicionals (barroca, gòtica i kora africana) que ens acosten a un món sonor, en certa manera desconegut, on els timbres de l'arpa adquireixen infinitat de matisos que molt probablement no eren part del nostre imaginari entorn d’aquest instrument.

 

En definitiva, “Sóc poeta” és el resultat de l'estudi i desenvolupament artístic d'Alba Asensi, en el qual ha explorat una àmplia diversitat de maneres de cantar, models d'arpa i estètiques compositives, i del qual ha deixat com a prova irrefutable aquest disc que ens presenta.

 

Concert de presentació: 27 de gener a l'Espai cultural "El Taller Tumbao" d'Alacant.

 

"Sóc poeta" es compon de 12 peces, de les quals nou són poemes musicats per Alba Asensi. Tots són obra de poetes actuals, persones amb les quals l'Alba Asensi s’ha sentit aprenent i admiradora.

 

1.Toda yo soy - Asunción Libertad.

2.Voldria ser una flor - Adrián Hernández.

3.Paula Pau - Àngela Baldó.

4.Sóc Poeta.

5.Volveremos al mundo - Luis Miguel Sanmartin.

6.Entraré a la cuina - Gràcia Jiménez.

7.Carícies - Carme Cabús.

8.Pequeñas cosas - Asunción Libertad.

9.Poema d’una dona - Noèlia Diaz Vicedo.

10.Arcilla y pan - Francisco Aranda.

11.Nit nit nit - Ona Blanco.

12.Sóc.

 

Dades tècniques:

Veu, arpa i daf: Alba Asensi.

Percussió: Rita Baulida.

Violoncel: Laia Domenech.

Sopranos: Miriam Trias i Marina Cabau.

Violí: Pablo Albarrán i Alejandro Mateo.

Contrabaix: Carla González.

Ukulele i lira: Alejandro Mateo.

Flauta: Maria Gil.

Ney: Christos Barbas.

Guitarra: Abraham Lojo.

 

Gravació: Miquel Tur (realitzada entre els mesos de febrer i juliol de 2022).

Producció, composició i arranjaments: Alba Asensi.

Edició: Rafa Gisbert “Cato” a Estudis 14 (Muro de Alcoy).

Mescla i mastering: Efrén López.

 

Ajudant de producció: Sergio González.

Fotografies: Laura Soriano.

Il·lustracions i disseny gràfic: Manuela Vallejo.

bottom of page