top of page
IMG_0185.jpg

Foto: Sílvia Poch

  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Alba Careta Group  "Teia"

Teia és la fusta resinosa o una estella d’aquesta que crema amb facilitat. Aquest és el títol del tercer disc de la trompetista i cantant bagenca Alba Careta; un recull de les seves darreres composicions inspirades en les pròpies vivències que, després de la bona acollida dels discs "Alades" i "Orígens", consolida a l’artista dins l’escena jazzística tant catalana com europea.

 

El concepte de Teia engloba les diferents lluites i convenciments que formen l’imaginari d’aquest nou àlbum: els conflictes interns que totes experimentem entre allò que se’ns imposa i el que realment creiem i volem per nosaltres mateixes; l’experiència d’anar entenent que a vegades, la intuïció i l’esforç són la flama que ens guia per anar trobant el propi camí, l’autèntic; i com és d’important cuidar les coses senzilles i petites que ens envolten i, que al final, es converteixen en la foguera que ens acompanya, ens inspira i ens reconforta. 

 

Alba Careta Group, format pels millors músics de l’escena jazzística actual, presenta en aquest disc sis composicions pròpies i dues versions molt sentides de música catalana de la nova cançó, sempre fidel al jazz explosiu, enèrgic i orgànic que la caracteritza.

 

“Fortes bruixes sempre coartades pels que trobem a faltar un núvol blanc a voltes en el cor”.

 

Crèdits tècnics:

Alba Careta, trompeta i composició.

Lucas Martínez, saxo tenor.

Roger Santacana, piano.

Giuseppe Campisi, contrabaix.

Josep Cordobés, bateria.

 

Gravat els dies 5 i 6 de juny de 2022 a l'Estudi El Local amb Marc Piña.

Mescles a Gravacions Silvestres amb Adrià Serrano.

Màster amb Dave Darlington.

 

Disseny de Mireia Miralles.

Fotografies de Sílvia Poch.

Teia és una coproducció d'Alba Careta / Diàspora Colab / La Marfà - Centre de Creació Musical.

Alba Careta Arnaus, trompetista i cantant de jazz nascuda a Avinyó l’any 1995. Torna a Catalunya amb el Màster en Trompeta Jazz del prestigiós Conservatorium van Àmsterdam (Països Baixos) després d’haver passat pel Koninklijk Conservatorium de l’Haia i l’ESMuC de Barcelona.

 

Alba Careta Group va rebre el guardó com a millor disc de jazz dels Premis Enderrock 2019 amb el seu primer treball "Orígens" i una gran rebuda del seu segon àlbum "Alades". A més, també forma part de Rodrigo Laviña & su combo (Extraño Weys), Ulls Clucs (Producció de l’Auditori de Barcelona), OMAC (Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya), Alba Careta & Santi Careta Duo (Espectacle Sons d'un País) i Las Albitas entre altres.

 

Tot i la seva joventut, l'Alba Careta ha actuat amb músics i formacions de renom internacional com Carles Benavent, Ben Wendel, NSJO (Jove Orquestra de Jazz d’Estudiants Holandesa, 2015), JM Jazz World Orchestra (2016), BvR Flamenco Big Band (2019), Balkan Paradise Orchestra (2015-2021), ha estat la directora musical del Paraula de Dones de la Capsa (2019-2020 i 2021-2022) i ha tocat a reconegudes sales i festivals com Jazzaldia (Donostia), Festival Internacional de Jazz de Madrid, Festival de Jazz d’Eivissa, Jazzahead (Bremen, Alemanya), Zaalfelden Jazz Festival (Zaalfelden, Àustria), Opus Jazz Club (Budapest, Hongria), Mercat de Música Viva de Vic, Jamboree Jazz Club Barcelona, Hot Club Portugal (Lisboa) i Bimhuis (Àmsterdam, Països Baixos) entre altres.

bottom of page