IMG_6524.jpg

Foto: Sílvia Poch

  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Alba Careta Group  "Alades"

Aquest nou projecte d’Alba Careta Group, “Alades”, és el recull de les últimes composicions de la trompetista avinyonenca inspirades en les vivències dels seus anys a Holanda, i que ara prenen forma en aquest nou treball a través del llenguatge del jazz més sincer, orgànic i emocional. En certa manera, “Alades” és una mena de continuació de “Orígens” (Blue Asteroid Records, 2018) i tanca la seva etapa d’inspiració holandesa. “L’enyor de viure lluny de casa, la curiositat per saber on ens portarà la vida, i les ganes d’estar al costat de les persones que més m’estimo, són alguns dels sentiments que podeu trobar al nou disc”.

 

Un enregistrament tan sorprenent, fresc i motivador com el seu àlbum debut, però més madur, més atrevit i més rodó. Recull algunes de les composicions inspirades a partir d’impressions i experiències que li han quedat, de tots aquest anys lluny de casa, una època vital tan important per a l’Alba i tan fructífera creativament. Totes les composicions són originals de la trompetista, menys la inspiradíssima i preciosa versió de les “Corrandes d’exili” de Pere Quart. Temes molt diversos, però tots molt interessants, amb els denominadors comuns de la frescor, l’energia i la intensitat amb què es toquen: “toco i composo a partir de les meves experiències intentant arribar a les persones que m’envolten”.

 

I per tirar endavant aquest nou projecte, l’Alba ha format un grup inèdit, amb la incorporació de quatre músics nous, joves emprenedors musicals amb forta projecció de futur, com ella mateixa, amb els quals s'entén a la perfecció: Egor Doubay al saxo tenor, esplèndid i en plena forma durant tot el disc; el pianista Adrián Moncada, exquisit puntal entre els solistes i la rítmica; infal·lible i punyent Jort Terwijn al contrabaix; i fantàstica feina del bateria João Guerra sempre empenyent i motivant a la resta amb gran varietat de registres.

 

L’Alba sent admiració i té plena confiança en els seus companys de viatge, “Simplement he ajuntat amics amb qui em sento bé tocant; això és el que fa que després ens sentim bé a l’escenari i a fora”. Aquesta amistat, aquesta connexió, queden absolutament paleses en el nou disc “Alades”.

 

Per la seva part, la líder del grup es mostra aquí molt segura amb la trompeta, amb alguns apunts tècnics certament difícils, i captiva amb un so ben particular que beu de fonts d'inspiració ben diverses (les sonoritats folks balcàniques i la seva admiració per Ambrose Akinmusire hi són ben presents) però que ella assimila amb tota naturalitat per tocar de forma original i personal. “La música va més enllà de les paraules, ens connecta a través de les emocions i els sentiments, ens remou sense necessitat de ser traduïda a cap idioma”. En aquest nou disc ens ho demostra: música engrescadora que ens fa vibrar, ens emociona, ens posa contents, ens fa ballar, en definitiva, toca a les emocions i als sentiments.

 

Aquest disc ha estat enregistrat a Studio-2 del Conservatorium van Amsterdam per Lex Tanger, editat per Santi Careta, i mesclat i masteritzat per Francisco Duque a l'estudi camaleao.eu de Lisboa. El disseny de l'àlbum és un treball de Mireia Miralles, les fotografies són de Sílvia Poch i el maquillatge i perruqueria d'Àuria Franch.

Alba Careta Group "Alades"

Alba Careta Group "Alades"

Agotado